Пътно-легалният войн на пистата става още по-луд с добавянето на цяла купчина въглеродни влакна.

Ясно е, че Porsche не са положили никакви усилия в усъвършенстването на Porsche 911 GT3 RS от 992-то поколение. Защото американският тунер 9 Design смята, че е останало доста малко на масата.

Добре дошли тогава, в пълния бодикит от въглеродни влакна на компанията за един от най-добрите спортни автомобили, създавани някога. Да, 9 Design е заменил всяка една част от подобряващата атмосферата външна пластмаса на GT3 RS с въглеродни влакна.

Сега ни казаха, че тези части „безпроблемно вливат желаните леки характеристики, търсени от собствениците, като същевременно запазват оригиналния стил на автомобила“, и сме сигурни, че го правят. Но ако използвате колата си на писта възможно най-често (и ако сте купили Porsche 911 GT3 RS, трябва да бъдете), тогава пластмасата със сигурност е най-добрият залог, като се има предвид, че е евтина (искаш) за смяна в случай на злоба.

И о, момче, въглеродният комплект не е евтин. Tuner 9 Design казва, че цената на пълното преобразуване е малко под 90 000 лв.

Всъщност не се признава точно колко тегло е спестено от въглерода, но можем да ви кажем, че комплектът включва заместители на вложката на предната броня, предната устна, страничните прагове, всмукателните отвори точно пред задните колела, пода, задния дифузьор, вложките на предния капак, елементите на релсите на покрива, върховете на крилата от двата края на тази гигантска лебедова шия и капаците на огледалата. уф.

Заслужава ли си доста сериозните разходи в допълнение към стандартен GT3 RS ?