Basic Sportage има за цел да предизвика RAV4, както разкриват новите цени.

Kia America разкри цените на новия Kia Sportage . Хибридизираният модел 2024 г. започва от 60 хил.лв, няколкостотин лева по-евтино от бестселъра  Toyota RAV4 .

Освен че е вид сума, която да загубим от отдавна забравени абонаменти, които не сме използвали през цялата година.400 лв също е вид спестяване, почти веднага погълнато от незадължителни надстройки.

Нека бъдем реални.Дори и да не се нуждаете от задвижване на четирите колела, вероятно ще го изберете така или иначе. Това прави цената на облицовката LX AWD малко над 60 хиляди от самото начало. Такава скромна цена обаче означава, че Sportage вероятно ще остане в топ 10 на най-продаваните SUV в САЩ .

Обновен през 2023 г., той идва с 1,6-литров турбо хибриден двигател, осигуряващ комбиниран разход от 43 mpg. Хибридът RAV4 ще достави официален – въз основа на оценки на EPA .

Sportage генерира 174 к.с. (до 219 к.с. на RAV4) и произвежда въртящ момент от 195 lb ft, способен да тегли до 2000 lbs.

Това е с 1 000 лв повече от RAV4, ако приемем, че използвате ремарке със собствени спирачки и има известната основна гаранция на Kia от 100 000 км, която трябва да имате предвид.

Далеч от сравненията с конкурентите, в Sportage има дълъг списък от усъвършенствани технологии за подпомагане на водача. Темпомат, предупреждение за внимание на водача, асистент за челен сблъсък, асистент за поддържане на лентата и задни сензори за паркиране са някои от функциите. Kia също иска да наблегне на монтираните на седалките въздушни възглавници и LED фарове като стандарт.

Купете почти50 000 лв за облицовката EX AWD и ще добавите контроли на волана, наблюдение на мъртвата точка и функция за предупреждение за безопасно излизане.

Комплектът SX Prestige, надхвърлящ избора на оборудване на 80 000 лв, интегрира базиран на навигация интелигентен круиз контрол с асистент за задръстване – Kia го нарича „Stop and Go“ – предупреждение за сблъсък при паркиране на заден ход и дистанционен асистент за паркиране.

Разбира се, новият Sportage не е Sorento X-Pro . Но за сравнение на цените с по-големия, по-спортен стабилен партньор, ще трябва да изчакате до нова година.