Supra със страхотно голям пробег се предлага за продажба в САЩ. Искаме го…

Тук в TG обичаме коли с голям пробег. Безкрайно по-удовлетворяващо е да видиш автомобил с подходяща производителност.Който е бил до Луната и обратно, вместо нещо, което е било увито в памук и се е движило със собствена пара само веднъж годишно.

И така, стигаме до този конкретен A80 Toyota Supra. В момента се продава на американския аукционен сайт Bring a Trailer.Той има страхотните 624 000 км на часовника. Шийш. И към момента на писане наддаването е до 78 000 лв, като остават още няколко дни. Изглежда не сме сами в обичането на герои с голям пробег.

Това обаче е доста прекрасен пример за MkIV Supra. Това е автомобил с твърд покрив, ръчна скоростна кутия и двойно турбо.Който очевидно е закупен нов от бизнеса за оценка на жилища на покойния собственик във Флорида през 1993 г.. След това пътува из страната.Преди собствеността му да бъде прехвърлена от бизнеса на покойният собственик в средата на 2000-те.

Сега се продава на търг от името на имота на собственика и ни казаха, че 3,0-литровият 2JZ редови шестцилиндров двигател е реконструиран на около 250 000 мили. И това не е съвсем стандартно. Този двигател се предлага с модул за запалване HKS Twin Power, зъбни колела на разпределителния вал HKS, контролер за усилване Greddy Profec B II и вторичен продухващ клапан и междинен охладител. Има и изпускателна система Greddy, а видеоклиповете в списъка доказват, че звучи наистина доста специално.

Вероятно ще има малко работа за вършене, ако искате да рискувате с тази Supra. Очевидно системата за сервоусилвател на волана тече, радиото не работи, електрическите двигатели за преместване на позицията на седене са мъртви и има чиста част от ръжда върху капака на багажника, но очевидно A80 е бил надежден инструмент през целия си експлоатационен живот. Този кожен интериор също изглежда малко хрипов сега.

Но кой не би искал MkIV Supra с най-голям пробег?