Правилните хечбеци все още се продават в огромни количества в Обединеното кралство, така че ето един леко обновен за вас.

Audi разкри леко нов облик на четвъртото поколение А3 .Като германците предполагат, че това е „широко надграждане“ на луксозния хечбек.

Въпреки че A3 не идва само като люк в наши дни. Можете да избирате между Sportback или Saloon .Като и двата са освежени с „по-спортен дизайн“, който със сигурност изглежда като вдъхновен от настоящия RS3 .

Отпред вече има много повече решетка и тъй като хромът е излязъл поради екологични причини.Решетката вече е без рамка. В облицовката S Line получавате и малко по-различен дизайн на решетката.Докато черните пакети са на мода за външната облицовка.

Новите фарове също изглеждат малко като бебешки RS3 и разполагат с избираеми дневни светлини.Така че да можете да избирате светлинното шоу, което давате на другите участници в движението. Има нови задни светлини и интересен фалшив дифузьор на S Line колите. О, и докато гледате задната част на капака, хвърлете кратък поглед към новата емблема S Line – по-фалшив S3 от всякога, нали?

Както и да е, карахме прототип на предстоящия S3 и може би просто си струва да изчакаме.Но когато поръчките за актуализираното A3 бъдат отворени в средата на април.

В Обединеното кралство, ще имате избор между 1,5-литров двигател със 148 к.с. мек хибриден бензинов двигател TFSI и 2,0-литров TDI дизелов двигател със 148 к.с. Хубаво и просто. Освен това, тъй като Audi се опитва да почисти задната част на колите си, объркващата, несъответстваща номерирана емблема изчезна.И ще бъде заменена от обикновена емблема TFSI или TDI на B колона.

Актуализиран plug-in хибриден задвижващ механизъм ще пристигне по-късно тази година.Така че очаквайте значка TFSI e за него и скоро ще можете да сдвоите бензиновия двигател с шестстепенна механична скоростна кутия. Като начало това е само седемстепенен автоматик.

Интериорът на Audi A3 всъщност не се променя твърде много с актуализацията. Вентилационните отвори са по-тънки, има повече пиано черно покритие на централната конзола.И странният тъчпад за контрол на звука все още присъства. Ние не сме фенове, но изследванията на Audi очевидно показват, че 80 процента от шофьорите на Audi A3 все пак използват контрола на звука от волана.

Вече има повече вътрешно осветление.Плюс нов дизайн за селектора на скоростите и нова звукова система Sonos. Една малка птичка ни казва, че това е същият хардуер като старата опционална система Bang & Olufsen.Само че Sonos идва като бранд партньор, за да се хареса на по-млада аудитория. Има обаче и нови материали отвътре, с много тъкани, изработени от рециклиран полиестер.

Екранът е същият 10,1-инчов сензорен модул.Но Audi вече добави възможност за добавяне на функции с помощта на приложението myAudi. Очевидно с помощта на това можете да добавите неща като адаптивен круиз контрол и асистент за дълги светлини за един месец, шест месеца, една година, три години или завинаги.