С много възможности за избор между Citroen, Peugeot и Renault, кой малък, но могъщ размирник ще получи вашия глас?

Доста лесно е да оцениш автомобил с глупаво количество мощност и всички най-нови технологии. За да поддържаш тази мощност на пътя. Но ежедневните хечбеци с постепенно разпръснати лудост? Това е съвсем различно предложение. 

Французите са най-добрите в това и тази седмица един национален герой отпразнува своя 40-ти рожден ден.  Peugeot 205 GTI . Може да изглежда сравнително бавен според днешните стандарти, но продължава да служи като план за дестилирани бунтове срещу хотхечове

И това не е само. Всъщност пускането му на пазара съвпадна с последната година на производство на легендарното Renault 5 Turbo – едно от най-добрите творения на покойния Марчело Гандини . Turbo беше последван от някои достойни наследници, като Clio Williams или множеството горещи модели Megane .

205 GTI и 5 Turbo показаха на света, че можете да се забавлявате със суперавтомобил в каросерия с размер на пинта и че не се нуждаете от букет празни чекове, за да го направите. Това формира основата за последната ни дискусия Въпрос на седмицата: кой френски хотхеч според читателите на avtonovini.bg е най-великият от всички?

Чувствайте се свободни да бъдете възможно най-подробни в секцията за коментари, чиито най-добри отговори ще структурират заключението в петък сутрин. Имаме скрито подозрение, че вече знаем какво ще излезе отгоре…