Доставките на Ferrari Purosangue вече са в ход и това означава, че можем да видим какво правят собствениците с високопроизводителния кросоувър на марката. Поне този човек използва V12 със 715 конски сили (533 киловата), за да прави дрифтове и изгаряния в снега.

Краткото видео започва с това, че водачът пуска V12 двигателя. Този човек бързо продължава да върти Purosangue, което издига парчета лед зад него. Обстановката преминава към място с повече сняг по пътя за ритане на петелски опашки на белите неща.

Purosangue се предлага изключително с 6,5-литров V12 с атмосферно пълнене, произвеждащ 715 к.с. при 7750 об/мин и 528 фунт-фута (716 нютон-метра) при 6250 об/мин. Прогнозите на Ferrari са, че моделът достига 62 мили в час (100 километра в час) за 3,3 секунди и максимална скорост от над 193 мили в час (311 км/ч). Осемстепенна скоростна кутия с двоен съединител насочва мощността към двата моста.

Purosangue се движи с амортисьорите TrueActive Spool Valve (TASV) на Multimatic. Частите са следващата стъпка в системите за адаптивно окачване чрез използване на електрически мотор за регулиране на настройката в очакване на пътните условия и маневрите на шофиране

Ferrari ще започне да изпраща Purosangue в Съединените щати по-късно през 2023 г. Цените започват от $400 000 след таксата за дестинация. Въпреки това, моделът подлежи и на данъка за консумация на газ, но размерът на тази премия все още не е известен, тъй като правителството базира цифрата на разхода на гориво на автомобила. Все още нямаме тази цифра за спецификацията на САЩ Purosangue.

При $400 000, преди купувачът да посочи каквито и да е опции или персонализация, базовият Purosangue е с около $40 000 по-скъп от Rolls-Royce Cullinan. Ferrari обаче няма проблем с намирането на купувачи. Наскоро спря да приема поръчки за мощния кросоувър, тъй като автомобилният производител вече получи достатъчно резервации, за да изпълни две години производство. Марката реши да ограничи наличността на модела до не повече от 20 процента от общото годишно сглобяване на компанията.