Спешна корекция чрез актуализация по въздуха.Почти всяка Tesla, продадена през последните осем години.

Около два милиона Tesla – включително Model S, Model X, Модел 3 и Модел Y – се изтеглят през САЩ.След като Националната администрация за безопасност на движението по пътищата заключи.че предизвикващата разделение функция на автопилота на фирмата е „недостатъчна за предотвратяване на злополука,,.

Това следва двугодишно разследване на близо 1000 катастрофи с участието на превозни средства на Tesla. И е второто изтегляне тази година. След като фирмата беше принудена да направи промени в своето напълно автономно управление софтуер.

Тази седмица Tesla защити своите системи в дълъг пост в Twitter. Компанията на Илон Мъск се съгласи да издаде актуализация по въздуха, за да отговори на опасенията на хората.

„При определени обстоятелства.Когато Autosteer е включено и водачът не носи отговорност за работата на превозното средство.И не е подготвен да се намеси, ако е необходимо, или не успява да разпознае.Когато Autosteer е отменено или не е включено, може да има повишен риск от катастрофа“,.Прочетете известието за оттегляне на уебсайта на организацията.

„При определени обстоятелства, когато Autosteer е включен, известността и обхватът на контролите на функцията може да не са достатъчни.За да предотвратят злоупотребата на водача с усъвършенстваната функция за подпомагане на водача SAE ниво 2.“

Междувременно Tesla твърди, че нейните данни от последното тримесечие на 2022 г. показват една катастрофа на всеки 6 437 376 км, изминати с включен автопилот.

Tesla каза:

„Данните са ясни.Колкото повече технология за автоматизация се предлага в подкрепа на водача, толкова по-безопасни са водачът и другите участници в движението.“