Преоткритата икона на Fiat ще пристигне както в хибридни, така и в електрически форми по-късно тази година

Fiat пусна първото изображение на ново лимоново дърво, което възнамерява да пусне на пазара по-късно тази година, цитирайки, че това ще бъде най-лимонното дърво в неговата 125-годишна история.

Шегувам се. Това е новият Fiat Panda! Или по-скоро новият Fiat  Grande  Panda! И преоткриването на Fiat на неговата икона от осемдесетте години наистина изглежда… енергично. Пълен вкус.

Това ще бъде супермини с размерите на старата Fiesta, Fiat нарича екстериора „специален“, цитирайки „комбинация от структурирани линии и меки и смели повърхности, които подчертават здравите калници“. Това със сигурност е много смела, сложна интерпретация на може би един от най-добрите ежедневни автомобили в света.

Предната част е съставена от нещо като кубичен дизайн, с дневни светлини, които се превръщат в мигачи, хълбоци, които очевидно напомнят „силата“ на Panda от осемдесетте, наклонени багажници на покрива, 3D отпечатан надпис Panda, който сваля капачката си до издръжливия стар Panda 4×4, и масивни арки.

Той ще се намира на платформата „STLA-Smart“ на Stellantis, което ще му позволи да се продава по целия свят както в хибриден, така и в електрически вид. Обещано ни е място за пет човека вътре със „здрав“ вътрешен обем.

Освен това ще се предлага и със здрав набор от цветове, включително… много лимонено жълто. Ще получим повече подробности и ще видим повече от Big Boi по-късно тази година.