Изцяло новият Volkswagen Tiguan е с малко повече камуфлаж и вече можете да видите малко повече от дизайна. Прочетете за всичко, което трябва да знаете за този актуализиран SUV.

  • Освежен стайлинг
  • Обновен интериор
  • Може да споделя информационно-развлекателни технологии с ID4
  • Очакват се и промени в двигателя
  • Възможно разкриване през 2023 г


Изцяло новият Volkswagen Tiguan беше забелязан да тества и това ще бъде третото поколение на средния SUV на VW.
Тази алтернатива на Kia Sportage и Nissan Qashqai получава свежи стилни детайли, както и обновена кабина и вероятно надстройки на двигателя.

Нов дизайн на Volkswagen Tiguan


На пръв поглед този леко камуфлиран нов Volkswagen Tiguan не изглежда толкова различен от настоящия автомобил. Но погледнете по-отблизо и ще забележите няколко разлики.

New VW Tiguan

Решетката е доста по-широка и по-тънка от преди, а LED фаровете изглеждат по-изместени назад. Не обръщайте много внимание на външния им вид тук обаче – формата е модифицирана с помощта на стикери, за да прикриете завършения дизайн отдолу.

Няма много за отчитане отстрани на колата. Малките лети джанти са само за тестване и няма да се произвеждат, а огледалата на вратите изглежда са взети от Volkswagen ID4.

Задните светлини също изглеждат по-елегантни от преди, въпреки че също са прикрити, за да изглеждат като тези на настоящия Tiguan.
Цялостната задна форма също е доста подобна на предишната, въпреки че има по-голям заден спойлер, монтиран над капака на багажника.

Нов салон Volkswagen Tiguan


Не се появиха изображения на кабината на новия Volkswagen Tiguan, но можете да очаквате, че ще получи същата 12,0-инчова информационно-развлекателна система като наскоро актуализирания Volkswagen ID3, както и подобен минималистичен дизайн като най-новия Volkswagen Golf.

Нови двигатели

Все още нищо не е потвърдено по отношение на двигателя за новия Volkswagen Tiguan, но няма да видите изцяло електрическа версия на този SUV. Ако търсите напълно електрически Volkswagen, ще трябва да проверите ID4 и ID5.

Това, което е по-вероятно да видите, е гама от бензинови и plug-in хибридни двигатели, подобни на това, което се предлага в момента. Това означава, че вероятно ще можете да избирате между 1,5-литрови и 2,0-литрови бензинови двигатели с турбокомпресор и 1,4-литров plug-in хибрид с 50 km пробег само на електричество.

Volkswagen може да изхвърли 2,0-литровите дизелови двигатели от гамата, а останалите бензинови двигатели се очаква да получат меки хибридни системи за подобрена икономия на гориво и намалени емисии.

Нов Volkswagen Tiguan цена и дата на пускане


Можете да очаквате да видите официално представяне на този нов Volkswagen Tiguan към края на 2023 г. Завършената кола вероятно ще бъде пусната в продажба в началото на 2024 г.

Що се отнася до цената, почти сигурно ще струва повече от днешния Tiguan. Тази кола струва от £29 910.