Следващото поколение Dacia Duster е забелязано на тест. Все още не се знае много за спецификациите на този бюджетен SUV, но се очаква да дебютира през 2024 г. Прочетете за всичко, което трябва да знаете.

  • Новата Dacia Duster забелязана на тестове
  • Трето поколение на бюджетния SUV
  • Стил, вдъхновен от концепцията Bigster
  • Възможни са нови хибридни двигатели
  • В продажба през 2024 г
  • Това е новата Dacia Duster. Това е третото поколение на SUV и изглежда, че ще споделя стилни детайли с концепцията Dacia Bigster.

Тази алтернатива на автомобили като Nissan Juke и Seat Ateca може да се предлага и с нова хибридна система.

Нов дизайн

Тази нова Dacia Duster ще запази предимно същите пропорции като настоящата кола, но можете да кажете, че ще има много по-модерен дизайн.

New Dacia Duster

Има нова, по-тънка решетка отпред, която прилича малко на тази на новия концептуален Bigster, а фаровете също изглеждат по-изместени назад.

Отстрани можете да видите, че този нов Duster има по-спортно изглеждаща наклонена задна част от сегашната кола, като също се вижда доста голям спойлер на покрива. Дръжките на задните врати са маскирани в С-колоната за по-модерен външен вид.

Отзад можете да видите най-големите промени, с фънки изглеждащите C-образни задни светлини, подражаващи на тези, наблюдавани при Bigster. Можете да пренебрегнете този масивен ауспух, стърчащ от задната броня като човката на Пингу, той ще бъде само за тестване.

Задните светлини също изглеждат подобни на тези на Bigster (на снимката)

Нови двигатели

Не се знае много за гамата двигатели за новата Dacia Duster, освен факта, че ще продължи да използва двигатели с вътрешно горене.
Можете да очаквате да видите подобна гама от 1,0-литрови и 1,3-литрови бензинови двигатели, възможно с лека хибридна помощ, а 1,5-литровият дизел също може да остане.
Този нов Duster ще споделя някои части с Renault Clio, което означава, че 1,5-литров самозареждащ се хибрид също може да бъде включен в плановете. Подобна настройка се предлага и в Dacia Jogger.

Цена и дата на пускане

Можете да очаквате новият Dacia Duster да направи своя дебют в средата на следващата година, като продажбите вероятно ще започнат през лятото на 2024 г.

Що се отнася до ценообразуването, в момента е твърде рано да се каже. Въпреки това можете да очаквате, че той ще донесе премия над сегашната кола, с възможна цена от около £20 000.