Nissan Ariya „корекции на цените“ означава по-евтин модел от начално ниво


Август 2023 г. ще бъде известен с библейските нива на дъжд, които паднаха в Обединеното кралство – ние започваме изграждането на ковчега, докато пишем това – но може би трябва да се отбележи и заради спада на цените, който Nissan внедри и на Ariya.

Вече можете да закупите нов Nissan Ariya за много по-достъпни (!) £39 645. Добре, добре, ние също не държим резервни 40 хиляди на гърба на дивана. Но това е спестяване на £3000, което е респектиращ клин.

Напълно електрическият SUV беше доста добре приет, когато беше пуснат на пазара през юли 2020 г. Харесахме кабината, прилично количество (и избор) комплект и електрически пробег от 498 километра.

По-голям от Qashqai, Ariya има два избора на батерия; 63kWh и 87kWh. Струва си да се отбележи, че тези цифри са и използваем капацитет – не само действителният размер, както много производители на автомобили цитират. Това означава, че Ariya е способна на всичко между 223 мили или 310 мили, ако изберете по-голямото.

Бяхме по-малко впечатлени от ефективността и решихме, че стилът лесно се вписва в Camp Marmite.

Но това, което най-много липсваше на Ария, беше стойността. Това е нещо, което Nissan изглежда е разгледал чрез това намаление на цените и чрез въвеждането на още две степени, Engage и Evolve+.

Engage е ново базово ниво на оборудване, предлагащо задвижване на две колела с голяма или по-малка батерия. Той също така е снабден с отопляеми странични огледала и по-елегантни фарове и има интегрирана кабина и технологии за безопасност, за да се подобри ефективността.

Evolve+ избутва горния край на гамата по производителност и функции. Nissan Ariya с топ спецификации вече е под марката от £60k. За това класът Plus включва всички най-фантастични характеристики на Ariya Evolve – панорамен люк, проекционен дисплей, Bose стерео, отопляеми и охлаждани предни седалки – с повече мощност.

Очаквате 380 к.с. (от 301), въртящ момент от 443 lb ft и време за ускорение от 0 до 62 мили в час от 5,1 секунди. Няма загуба и в обхвата – това също привлече вниманието ни.

Тъй като този Land Cruiser доказа, че електрическите автомобили могат да се справят с водни дейности без инциденти, ние сме сигурни, че Ariya може да се справи с лек (проливен) дъжд…