Бившият резервен пилот на Haas и Merc F1 се присъединява към кампанията на Alpine 2024 WEC

Мик Шумахер се присъединява към Alpine преди Световния шампионат по издръжливост на FIA през 2024 г. Той ще дебютира като част от обновен пилотски състав по време на първото състезание за сезона на пистата LICircuit (Катар) на 2 март.

Шумахер – който се състезава за отбора на Хаас във Формула 1 в продължение на две години, преди да се премести в Мерцедес като резервен пилот .Вече се е захванал с прототипа A424 , след като го тества през октомври.

Това означава, че той също ще се състезава в Льо Ман през следващата година , близо четвърт век. След като баща му, седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, участва в същото състезание в Sauber Mercedes C11 .

Относно решението си да се присъедини към Alpine, Шумахер каза:

„Колата е впечатляваща и нямам търпение да започна. Израснал съм с едноместни автомобили, така че шофирането на кола със затворен кокпит и покрити колела е страхотно възможност да се усъвършенствам.

„Много ми липсваха състезанията тази година.Това е, което обичам да правя от дете и понякога ми беше трудно да гледам как другите пилоти излизат на пистата. Състезанието за издръжливост е ново предизвикателство за мен и съм сигурен, че ще споделим страхотни моменти заедно.“

А относно назначаването на Мик, вицепрезидентът на Alpine Motorsports, Бруно Фамин, каза.

„Това може да е първият му опит за издръжливост, но ентусиазмът му за проекта и волята му да се присъедини към нас са осезаеми. Сигурен съм, че той ще бъде истинско предимство.”

Към Мик в Les Bleus се присъединяват австрийският пилот Фердинанд Хабсбург и французинът Пол-Лу Шатен.Докато настоящите пилоти на Alpine Шарл Милези, Матю Ваксивиер и Николас Лапиер ще бъдат задържани.За да попълнят отбора от шест души.

Преди следващата глава от кариерата си Мик  наскоро прекара известно време и със списание. По време на вечерно излизане в Токио с Mercedes-Benz 190E Evo II и среща със Смоуки Нагата. И да, това беше толкова готино, колкото звучи.