Hyundai Kona EV оглавява списъка, следван от Chevy Bolt EV/EUV. Rivian R1T и Porsche Taycan също влизат в списъка, наред с други.

Consumer Reports наскоро публикува своя актуализиран доклад за надеждността, отнасящ се до най-ненадеждните електрически превозни средства на пазара днес. Както се е случвало в миналото, Tesla Model S и Tesla Model X са в списъка с топ 10.

Hyundai Kona Electric всъщност получи одобрение като най-малко надежден, според публикацията. Точно зад електрическия кросоувър на Hyundai е много сходният Chevrolet Bolt EUV, следван от хечбека Bolt EV.

Според Drive Tesla Canada, Consumer Reports дава на Tesla Model S общ резултат от 62 от 100 и две от пет за прогнозирана надеждност, която смята за по-малко надеждна от средната нова кола.
Междувременно Tesla Model X се представи още по-лошо като цяло, с резултат от само 52, въпреки че рейтингът му за надеждност е същият като неговия седан. За да бъде ясно, всеки EV в списъка спечели две от пет за прогнозирана надеждност, с изключение на Bolt EV, който спечели най-ниската възможна оценка от едно от пет.

Изданието посочва загрижеността на собствениците на Model S относно интериорната електроника, трансмисията и захранващото оборудване. Нещо повече, Consumer Reports цитира множеството изтегляния на Model S, случили се през годините.

Много от изтеглянията бяха адресирани с безплатни софтуерни актуализации по въздуха. Въпреки че това го прави по-удобно за собствениците, това не означава, че не е имало действителен проблем на първо място. Model X се е сблъсквал с повечето от същите проблеми като Model S, въпреки че е имал и справедлив дял от допълнителни притеснения през годините.

Поглеждайки в другия край на списъка, откриваме електрическия пикап Rivian R1T на 10-то място, а Audi e-tron е под номер 9, точно пред Model S, който е на осма позиция.
Също така включени в най-актуалния списък на Consumer Reports с най-малко надеждните електромобили са Polestar 2, Jaguar I-Pace и Porsche Taycan.

Топ 10 на най-ненадеждните електромобили са както следва, според Consumer Reports чрез Drive Tesla Canada:

  1. Hyundai Kona Electric
  2. Chevrolet Bolt EUV
  3. Шевролет Болт
  4. Tesla Model X
  5. Polestar 2
  6. Jaguar I-Pace
  7. Порше Тайкан
  8. Tesla Model S
  9. Audi e-Tron
  10. Ривиан R1T


Drive Tesla Canada също сподели, че Consumer Reports все още не е тествал BMW i7, Fisker Ocean, Hyundai Ioniq 6 или Lucid Air, така че те все още не са включени в класацията за надеждност.