С тегло по-малко от един тон и въоръжаващ шофьори със 700 к.с..Вижте вашия Gordon Murray T.50 на намалена цена.

Когато карахме предсериен прототип на разрешената за движение по пътищата хиперкола Praga Bohema в края на 2022 г., бяхме доста впечатлени. След дълъг период на радио мълчание, чешката марка най-накрая го пуска в производство.Като първоначалните доставки са планирани за първата половина на 2024 г. на впечатляващата цена от 3 млн.лв.

Това обаче не е единствената удивителна фигура, свързана с Бохема . Въоръжен с 3,8-литровия би-турбо V6 от Nissan GT-R  този двуместен разрушител на асфалта с отворен покрив. Той изпраща 700 к.с. към задния комплект гуми Pirelli Trofeo R чрез шестстепенна ръчна скоростна кутия. Освен това е последователен, така че получавате цялата гама от агресивни дрънкания на скоростната кутия, които очаквате от една състезателна кола.

Искате ли още няколко страхотни фигури? Изцяло въглеродното тяло на Bohema допринася за общо тегло от малко под 1000 кг.. И благодарение на избора си на отвори и перки .Което го прави да изглежда като BAC Mono от най-дълбоките, най-тъмните дълбини на ада .Тази кола се твърди, че избутва около 900 кг притискаща сила при високи скорости. В математиката това е като да имаш пет мъжки африкански лъва, кацнали на покрива.

Томас Каспарек, ръководител на Praga Cars, каза:

„Това е важен етап за Praga в нашата дълга 117-годишна история. Ние следим много внимателно всеки етап от процеса на конструиране.За да сме сигурни, че производственият автомобил Bohema отговаря и дори надминава очакванията на нашите клиенти.“

Междувременно директорът по продажбите и маркетинга на Praga Cars, Марк Харисън, каза: .

„Praga е нова на пазара на хиперавтомобили.Но качеството на продукта, цените, програмата за пускане на пазара и, най-важното, представянето на автомобила генерират вълнение и интерес. Очаквам с нетърпение да видя първата продадена кола.”

Ако нашето зимно изживяване беше нещо, съчетано със строгия график за тестване на Pragа. който видя Bohema да изкарва безброй часове време на пистата на Nürburgring, Red Bull Ring и Spa-Francorchamps.Очакваме собствениците никога да не се наложи да посещават тема паркирайте отново, за да получите прилив на адреналин.

Също така си струва да се има предвид, че списъкът на тест пилотите на Bohema включва бивш пилот от F1 Ромен Грожан. и някакъв тип на име Бен Колинс. 

Както и да е, загубата на Thorpe Park може да бъде печалбата на Praga, изглежда.