2022 г. беше натоварена година за Porsche с новия Cayman GT4 RS и 911 GT3 RS, които направиха своя дебют. Производителят на спортни автомобили от Щутгарт обаче няма да се забави дълго, ето какво да очакваме през следващите няколко години.

Ново Porsche Cayenne

Актуализираната версия на Porsche Cayenne ще бъде разкрита през пролетта на 2023 г. Стилът ще бъде променен в сравнение с настоящата кола, с някои нови фарове и ревизирани брони , а също така ще има много нови технологии.

Cayenne

Всички двигатели от сегашния Cayenne вероятно ще бъдат пренесени, включително модела E-Hybrid plug-in. Пълномаслена Turbo S версия също може да се върне на по-късна дата.
Вероятно купето също ще бъде ревизирано. Изглежда, че шпионските снимки показват нов селектор на скоростите, подобен на този в Porsche 911. Очаква се инфоразвлекателната система също да получи ъпгрейд.

Новото Porsche 911 facelift

Все по-популярното 911 получава фейслифт в средата на живота си през 2023 г., а също така идва и хибриден модел.

911

Прототипи на този нов Turbo S хибрид са забелязани да тестват на Nurburgring. Вероятно ще получи същия 3,8-литров туин-турбо плосък шестцилиндров двигател като сегашния автомобил, но може да добави електрически мотор от 136 к.с. от други хибридни модели на марката, за да увеличи мощността до 800 к.с.

Изглежда, че новият 911 ще получи минимални промени в стила, включително нова броня с по-големи въздухозаборници и ревизирани фарове.

Нов фейслифт на Porsche Taycan

Електрическият автомобил Porsche Taycan също ще получи фейслифт скоро, въпреки че се очаква стилът да остане почти същият. Прототипните автомобили, забелязани при тестване, изглежда имат нови фарове, както и променена броня.

Taycan

Нова високопроизводителна версия на Taycan също беше забелязана за тестване и може да получи повече от 1000 к.с. Можете да видите огромното крило на гърба, както и по-агресивно изглеждащ бодикит.
Очаквайте да видите този обновен Taycan в края на годината, като продажбите започват в началото на 2024 г.

Новите модели на Porsche идват през 2024 г

Нов електрически Macan

Следващото поколение Macan ще се предлага като EV за първи път, което го прави вторият електрически автомобил в гамата на компанията. Той ще споделя части с предстоящото Audi A6 e-tron, така че ще има 100kWh батерия и може да е възможен пробег от 400 мили.

Новият Macan EV също трябва да се предлага с двойни мотори и задвижване на всички колела и може да има до 476 к.с.
Porsche потвърди, че този нов EV ще бъде пуснат в продажба през 2024 г. заедно с бензиновите и plug-in хибридните модели, така че очаквайте официално представяне в началото на следващата година.

Новите модели на Porsche през 2025 г

Нови електрически Cayman и Boxster

Може ли електрическа спортна кола да бъде забавна за шофиране? Е, Porsche изглежда мислят така, защото следващите Cayman и Boxster ще бъдат електромобили.

Те могат да използват електрическия мотор с мощност 435 к.с. от предната ос на състезателната кола Porsche Mission R. Батерийният пакет може също да бъде по-висок модул, подобен на сандък, монтиран в средата на автомобила, за да запази разпределението на теглото подобно на сегашния автомобил.
Porsche потвърди, че този електрически Cayman и Boxster ще пристигнат през 2025 г., но можете да очаквате да видите концептуални версии, разкрити година или нещо преди това.

Ново електрическо Porsche Cayenne

По време на скорошна пресконференция Porsche потвърди, че изцяло електрическият Porsche Cayenne идва през 2025 г. Той ще използва същите части като по-малкия Porsche Macan EV, както и Audi A6 e-tron.

Това означава, че е вероятно батерия от 100kWh. Това дава на Audi A6 e-tron пробег от 435 мили, но този по-голям и по-тежък SUV може да измине близо 400 мили със зареждане. Очакват се двойни мотори и задвижване на четирите колела, а този електрически Cayenne може да има до 476 к.с.

Новото електрическо Porsche Cayenne ще бъде разкрито след изцяло електрическия Boxster през 2025 г., вероятно по същото време като фейслифт за премиум SUV.