След неотдавнашното представяне на обновените X5 и X6, BMW свали капаците на огнедишащите варианти X5 и X6 M Competition. Прочетете за всичко, което трябва да знаете.

Представени са новите BMW X5 и X6 M Competition
4,4-литров туин-турбо V8 и за двата автомобила
625 к.с. и 750 Нм въртящ момент
Подобрено окачване и спирачки
Наличен за поръчка сега
Цените започват от £123 350 за X5 и £125 050 за X6
Новото BMW X5 M Competition беше разкрито, заедно с неговия еквивалент на купе X6 M Competition.

И двата автомобила получават променен 4,4-литров V8 вместо изходящите модели, а доставките на тези супер SUV ще започнат през пролетта.

Нови двигатели BMW X5 и X6 M Competition
Нека да започнем с най-важната част от тези два автомобила: какво има под предния капак?

Новото BMW X5 M Competition
Новото BMW X5 M Competition

Е, и двата модела получават 4,4-литров V8 с двойно турбокомпресор, точно както в изходящите автомобили. Сега обаче има 48V мека хибридна система на борда, с малък електрически мотор в скоростната кутия, осигуряващ 12hp и 200Nm усилване на въртящия момент.

Новото BMW X6 M Competition
Новото BMW X6 M Competition

В резултат на това X5 и X6 M Competition произвеждат 625 к.с. и 750 Nm въртящ момент. BMW фанатиците там може би са забелязали, че това е точно същата изходна мощност като на старите X5 и X6 M, и биха били прави. Въпреки това меката хибридна система трябва да накара двигателя да се чувства по-отзивчив, както и да подобри икономията на гориво.

Новото BMW X6 M Competition
Новото BMW X6 M Competition

И двата автомобила ще ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, което е с около 0,1 от секундата по-бавно от Audi RS Q8. Максималната скорост също е ограничена до 155 мили в час, освен ако не се напръскате за M Drivers Pack, в който случай ще достигне 280 мили в час.

V8 двигателят е съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия с преобразувател на въртящия момент, точно както преди. Той обаче е променен, за да бъде по-отзивчив, както и да предоставя по-бързи смени.

Ново окачване и шаси BMW X5 и X6 M Competition

Както бихте очаквали, както новите BMW X5 M, така и X6 M идват стандартно със задвижване на четирите колела. Все пак има отклонение към задното предаване, за да се усеща по-спортно.

Новото BMW X6 M Competition
Новото BMW X6 M Competition

Адаптивното окачване също е променено спрямо изходящите модели, за да се намали накланянето в завоите и да се подобри управлението, а на борда има електронна система против преобръщане, за да поддържа нещата хубави и плоски.

Ако сте фен на марката или търсите подарък за приятел, не пропускайте да разгледате страхотните ни предлужения със спортни и ежедневни дрехи BMW.

Намерете употребявано BMW X5
Ако се взривявате по завит заден път с вашия 2,4-тонен SUV, струва си да имате добри спирачки. За щастие, X5 и X6 M се представят и тук с подобрени шест-бутални апарати отпред, захващащи някои подобрени вентилирани дискове.

Нов дизайн на BMW X5 и X6 M Competition
Ако искате вашият мощен SUV да се откроява, тогава имате късмет, защото BMW X5 M и X6 M Competition получават набор от агресивно изглеждащи стилови подобрения в сравнение със стандартните автомобили.

Новото BMW X6 M Competition
Новото BMW X6 M Competition

Отпред има нова бъбрековидна решетка с хоризонтални ламели, както и по-дълбока броня с масивни въздухозаборници по-ниско.

И двата автомобила са на 21-инчови джанти отпред и 22-инчови алуминиеви джанти отзад. Това обаче е страничният профил, който наистина отличава тези автомобили. X5 M е по-традиционен и компактен SUV, докато X6 има спортна линия на покрива на купе със спойлер от въглеродни влакна.

Задната част получава по-дълбок заден дифузьор, завършен в лъскаво черно, както и някои затъмнени четворни изпускателни тръби. BMW X5 M също има X-образни задни светлини, които са уникални за модела M.

Сравнете SUV на carwow
Ново BMW X5 и X6 M Competition интериор и инфоразвлекателна система
Влезте в новото BMW X5 и X6 M Competition и ще получите същите актуализации като стандартните фейслифт модели. Това включва 12,3-инчов цифров дисплей за водача и 14,9-инчова информационно-развлекателна система зад едно извито парче стъкло.

Новото BMW X5 M Competition
Новото BMW X5 M Competition

Уникално за моделите M, вие получавате някои удобни спортни седалки като стандарт, както и опция за някои тапицерии от въглеродни влакна около кабината. Получавате и ново околно осветление с емблеми M на арматурното табло, само в случай, че V8 двигателят не е достатъчен, за да ви напомни, че сте купили бързия.

Ново BMW X5 и X6 M Competition цена и дата на пускане на пазара
Новите BMW X5 и X6 M Competition са налични за поръчка сега, като първите доставки за Великобритания трябва да започнат през пролетта.

Що се отнася до цената, X5 M Competition започва от £123 350. Това е с около £36 000 повече от X5 M60i. Ако харесвате мощния X6 M Competition, това ще направи дупка от £126 050 в портфейла ви. Това също е премия от £36 000 спрямо X6 M60i.