Луксозният SUV на Crewe получава отношението на Mulliner. Вкусна спецификация по избор

Знак на времето е, че върховният луксозен модел на Bentley Mulliner не е традиционна лимузина, като очарователния стар Mulsanne или Arnage. Това е разтегнат SUV: Bentayga Extended Wheelbase или EWB за, хм, накратко. 

Но за някои хора дори това е твърде масово. Твърде нормкор. Така че за най-богатите хора на Земята с най-много място за краката, сега има това: Bentley Bentayga EWB Mulliner. Мислете за това като за печена вечеря с всички гарнитури, поднесена върху масивна златна чиния. От еднорог.

Mulliner е вътрешното ултра-луксозно подразделение на Bentley, отговорно за пускането в експлоатация на лимитираната серия роудстър Bacalar и купе Batur с карбонова каросерия . Това е и мястото, където отивате, когато обичайният списък с опции за Bentley не е достатъчно луксозен за вас. 

Така, Mulliner вдигна своята кадифена пръчица над най-ексклузивното 4×4 от тази страна на Rolls-Royce Cullinan и постави предната му решетка със символа на двоен диамант. Ако се приближите, ще забележите централните капачки на колелата, които се самонивелират, така че логото „B“ винаги е в правилна позиция. Те са част от новия дизайн на 22-инчовите колела.

Отвътре няма да може да забележите много от това. Няма да чуете гласния двигател с обем 4,0 литра и две турбини, който развива мощност от 542 к.с., освен ако не поискате вашият шофьор да ускори и да ви изпрати вас и вашите поръчкови флейти от шампанско от 0 до 60 мили на час за 4,5 секунди, като се движите с крейсерска скорост от 180 мили на час.

Не, набутването на вашите дизайнерски обувки във вълнения килим с по-дълбок косъм ще ви радва, а вие ще се уверявате самодоволно в избора на тапицерия, който не е стандартен за Bentaygas. Като наклоните седалката си на 40 градуса и се разтегнете с допълнителните 180 мм в задната част на кабината, ще усетите аромата на „маслинено дъбена кожа“, подготвена специално за комфорт на богати пътешественици, използвайки отпадъчни води от производството на зехтин.

Това означава, че кожата е по-устойчива. Не е ли това това, което купувачите на Bentayga Mulliner най-много искат? Един прекрасен, екологичен 2,5-тонен V8 супертанкер?