Днес беше представен напълно новият кемпер Ford Nugget с основно преработено външно оформление и множество нови функции, които ще направят вашата следваща ваканция толкова безпроблемна, колкото и шестчасовото пътуване до Девън.

Базиран на Transit кемпер от следващо поколение получава ново оформление и нови технологии. Плюс това, PHEV е на път!

Разработен съвместно с Westfalia, Nugget използва Tourneo Custom като основа за своята кабина. Това включва ново арматурно табло с 13-инчов сензорен екран. Важното обаче е, че има по-плосък и по-нисък под, което прави движението вътре по-удобно по време на пътуване.

Интериорът е разделен на зони, с отделни зони за готвене, живеене и спане. Има място за две двойни легла, след като покривът (сега направен от самосгъваща се тъкан) е повдигнат, а предните седалки са от типа на въртящия се капитан, както бихте очаквали от кемпер.

Ford твърди, че новият Nugget е по-ергономичен от преди, с L-образна кухня, позволяваща 20 процента повече пространство на работния плот и нов хладилник с чекмеджета за по-лесен достъп. Топлата вода също е стандартна, така че вече няма да търкате тигани с ледено студена течност за миене.

Междувременно подвижният матрак позволява по-добро пространство за главата, а задната пейка е монтирана върху коловоз. Монтираната отзад душ арматура е стандартна, въпреки че придружаващата палатка за поверителност (която определено бихме искали) не е задължителна.

О, и Ford обещава интегрирани места за съхранение на неща като външна маса и столове. Удобен. А интегрираните ролетни щори облекчават неприятностите при събуждането в 5 сутринта, предизвикано от зазоряване.

Какво друго? Има 7-инчов сензорен екран, който ви дава контрол върху различни функции, включително осветлението за настроение. Пътниците отзад получават високоговорители и USB-C гнезда, а при предните седалки триместната пейка е с отопление. Добавени са и безжично зареждане и 5G свързаност.

Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro, Европа, заяви: „Nugget предоставя на собствениците възможността да откриват нови места – и с новия модел, който разполага с допълнителен комфорт, свързаност и PHEV опция, те могат да стигнат по-далеч от всякога. Нашите клиенти ни съобщават, че използват своите Nuggets като семейни автомобили, за да превозват приятели и велосипеди до следващата пътека, или като по-вълнуваща форма на план за пенсиониране. В резултат на това, създадохме нашия най-нов Nugget, който ще удовлетвори всички тези нужди.“

Сега е в продажба Nugget, който започва със спецификациите на серията Titanium и разполага с двигател от 168 к.с., който предава мощност чрез осемстепенна автоматична трансмисия. Очакват се доставки през пролетта на 2024 г., но се планират и модели със задвижване на всички колела, както и опция за plug-in хибридна версия в следващите 12 месеца. За тази цел, Ford използва 2,5-литровия двигател и 11,8 kWh батерия от Kuga.

Не че енергията трябва да е проблем преди това: Ford Nugget има опция за соларен покрив и при „идеални условия“ това може да генерира повече енергия, отколкото използват вградените функции.

Друго нещо, което привлече вниманието ни: новият Nugget има инклинометър, който ви помага да намерите гладко място на равна земя. Бие с нивелир. Плюс това, той все още има най-великото име сред всички автомобили. 

Нека планирането на приключенията започне!