Ford обновява популярния си кросоувър.Базиран на Fiesta, с ново лице и повече технологии.

Може би подкрепен от успеха си в продажбите, Ford направи своя най-продаван автомобил още по-щастлив от преди. Добре дошли в новия вълнуващ Ford Puma . 

Би трябвало също така, като се има предвид, че Ford прехвърли 49 951 версии на своя базиран на Fiesta кросоувър в Обединеното кралство само през 2023 г. . И 2024 г. също започна силно, на второ място след Kia Sportage в класациите за продажби. Пакет от целеви актуализации трябва да гарантира, че той ще заеме първо място скоро.

Главният сред които е новото лице. Има нов дизайн на фаровете в цялата гама .Докато облицовките Titanium, ST-Line и ST-Line X получават преработена подредба на предната броня.

Има подобни малки промени по долните странични облицовки и долната част на задната броня.Но няма нищо, което радикално да променя начина, по който изглежда. Което е добре, защото изглежда… добре.

Вместо това Ford хвърли усилия в обновяването на интериора на Puma .

Tук с нов кокпит в стил „спортен автомобил“, който носи много екранна площ. Има нов волан, персонализиран 12,8-инчов цифров инструментален дисплей за водача . И допълнителен 12-инчов централен сензорен екран с висока разделителна способност.Който контролира всичко, включително картите, инфоразвлекателната система и климата и отоплението на седалките.

Свързването „SYNC 4“ очевидно е два пъти по-бързо от SYNC 3.А новата 5G Puma също получава разпознаване на глас и функционалност Apple CarPlay/Android Auto.

Alexa е вградена, разбира се.Докато има тон асистиране на водача, включително адаптивен круиз контрол, центриране в лентата. 360-градусова камера за съраунд изглед, плюс помощ за „предсказване на скоростта“ и „задна спирачка“. Това е много полезно.

Гамата е подпомогната и от мека хибридна настройка.Задвижвана от вариации на 1,0-литровия EcoBoost бензинов трицилиндров двигател на Ford с модификации от 123 к.с. или 153 к.с.

След това има ST Powershift – да не се бърка с пълната Puma ST  . Със 166 к.с. и време за ускорение от 0 до 100км в час от 7,4 секунди. Това е и най-тежката версия на новата Puma, тежаща 1390 кг. Другите са по-леки.