Новият Mini Cooper SE е забелязан в Калифорния и е напълно разкрит. Прочетете за всичко, което трябва да знаете за тази алтернатива на Fiat 500 Electric.

  • Ново име за Mini 3-Door Hatch
  • По-модерен стил
  • Електрическата версия може да има до 250 мили пробег
  • В продажба в началото на следващата година
  • Това е изцяло новият Mini Cooper SE. Все още не е разкрит официално, но е заснет на фотосесия в Калифорния.


Можете да видите, че ще запази същите пропорции като настоящата кола, но има някои доста драстични промени в стила. Тази алтернатива на Fiat 500 Electric и Honda e трябва да бъде разкрита до края на годината.

Нов дизайн на Mini Cooper

Това е първият път, когато виждаме пълния дизайн на новото Mini и то получава някои доста драстични промени спрямо сегашното.

Отпред имате познатите кръгли фарове от всички Mini, а решетката на този нов е едновременно по-широка и по-дълбока от преди. Това е изцяло електрическата версия, което означава, че голяма част от тази решетка е заглушена за по-добра аеродинамика.

front

Цялостният силует на тази кола ще бъде познат на феновете на Mini, защото има същата стойка на колелата на всеки ъгъл като всички версии, които идваха преди. Тъй като това е спортният модел Cooper S, вие получавате някои големи алуминиеви джанти и масивни странични прагове. Изравнените дръжки на вратите също са новост за Mini.

new mini back

Отзад виждате най-драматичната промяна, главно благодарение на новите триъгълни задни светлини. Те имат фънки изглеждащ пикселен ефект, не много различен от Hyundai Ioniq 5, и все още имат същия подпис в стил Юниън Джак като настоящата кола.

Нови двигатели и акумулатори Mini Cooper

Това ново поколение на Mini ще се предлага както като EV, така и като бензинов модел. Все още няма информация за опциите на двигателя, но батериите са потвърдени.

Ще има избор между 40kWh или 54kWh батерия, с потенциално възможен пробег до 500 km. Това би било огромно подобрение спрямо 300km, които получавате в сегашния Mini Electric.

Цена и дата на пускане на пазара на новия Mini Cooper

Можете да очаквате да видите новия Mini Cooper разкрит към края на 2023 г., като продажбите ще започнат в началото на следващата година. Очаквайте обаче да видите покачване на цената в сравнение с настоящата кола, като началната цена вероятно ще бъде около £25 000.