По-малки, по-достъпни електрически SUV кацат в Щатите.Идвайки в Европа… в крайна сметка

Дали Rivian току-що имаше своя момент на Tesla Model Y ? Неговите акционери със сигурност ще се надяват на това.След разкриването на чифт по-малки, по-достъпни електрически SUV.Които да стоят под водещите модели R1T и R1S.Предсказуемите R2 и R3. И да, те ще се продават в Европа… в крайна сметка.

Представен от главния изпълнителен директор RJ Scaringe в луксозното ново „пространство“ на Rivian Laguna Beach. R2 е този, който всички очаквахме да видим. R3 беше рядка изненада. Първо ще разгледаме R2 – първият модел на новата средноразмерна платформа на Rivian.

По-къс и по-тесен, но малко по-висок от Tesla Model Y.Цените ще започват от около 90 000лв, когато доставките започнат през първата половина на 2026 г. Ще има три версии, от които да избирате – единичен, двоен и тримоторни.

С заявено ускорение от 0 до 100 км/ч под 3,0 секунди за „три“.

Подробностите за батерията предстои да бъдат потвърдени.Освен че има по-висока енергийна химия, пакетът е структурен елемент на автомобила и пробегът ще бъде над 480 км. Нов „Perception Stack“, включващ 11 камери, пет радара и повече изчислителна мощност, ще му даде „драматично подобрени автономни възможности“.

Всички прозорци, включително задните , могат да бъдат пуснати електрически за „уникално изживяване при шофиране на открито“. Сигурно е, че са заимствали тази идея от Fisker Ocean .Но въпреки това е интересно, докато новите „тактилни контролни циферблати“ на кормилното управление. Колелото може да се търкаля, щрака, бута и дърпа за управление на различни функции.

Предният багажник ще побере „куфар за ръчен куфар плюс раница или до шест чанти за хранителни стоки за многократна употреба“. Съжаляваме, пластмасови торбички, не сте добре дошли в устойчивото бъдеще на Rivian. Багажникът ще побере „два чекирани куфара, два куфара за ръчен багаж, плюс количка и няколко раници над товарния под. Това е голям багажник с други думи.А задните седалки се сгъват плоски за „истинско изживяване на къмпинг с кола, подходящо за двама души“.

Двама души, които не могат да си направят труда да се разхождат с палатка.

Rivian е изцяло за приключенията и ще предложи опция за нова, по-компактна „Travel Kitchen“ и „Rivian Treehouse“ за R2 и R3. „Нашата идея за палатка на покрива носи носталгията по епична крепост от детството с отопляем матрак.интегрирана система за осветление и филмов екран.Всички с невероятна гледка.“ Тези гледки зависят от това къде паркирате.Със сигурност, но няма да лъжем, ние сме доста развълнувани от тази.

Преминаване към R3, за който подробностите стават малко по-неясни. Не е изненадващо, като се има предвид, че ще пристигне, след като доставките на R2 са в ход.Помислете най-рано през 2027 г. Базиран на същата платформа като R2, R3 е бебето на семейството и ще бъде на съответната цена – 80 000 лв..тук – повече за производителната версия R3X, която ще ускори 0-60mph за „доста под 3,0 секунди“ .