Това е новият Smart #3. Това е вторият електрически SUV, който идва от марката след номер 1, който беше разкрит миналата година, и има по-скоро купе форма от тази кола.

  • Вторият електрически SUV от Smart
  • Стилистика от #1
  • Може да споделя и двигатели с тази кола
  • Пълното разкриване през април 2023 г

Новият Smart #3 беше разкрит и това е електрическо купе-SUV, което ще осигури алтернатива на автомобили като Volkswagen ID.5 и Skoda Enyaq Coupe.

Този нов електрически автомобил засега е показан във формата на скица, но пълната концепция ще бъде показана в Auto Shanghai през април.

Нов Smart #3 дизайн

Това е втората кола от Smart, която използва новия дизайнерски език на марката и можете да видите, че отнема много стилистики от наскоро разкрития номер 1.

New Smart

Отпред имате подобен дизайн на фаровете с хоризонтална LED лента през предния капак. Тази кола има по-агресивно изглеждаща предна броня от номер 1 с големи въздухозаборници, но те може да бъдат смекчени за серийната версия.

Страничният профил е по-елегантен и спортно изглеждащ от номер 1, с наклонената линия на покрива, която придава на автомобила повече атмосфера на купе. В истинската мода на концептуалните автомобили той също има комично големи колела, нещо, което почти сигурно ще се промени, когато номер 3 излезе на улицата.

Smart 3 side profile

Можете да видите повече дизайнерски характеристики, споделени с #1 отзад, със светлинна лента с пълна ширина, свързваща тънките LED задни светлини, които също имат Y-образен дизайн. Този SUV в стил купе има доста тесен заден прозорец, както и фин спойлер на покрива.

Нови мотори и батерии

Не са обявени технически подробности за новия Smart #3. #1 използва 66kWh батерия с до 550 km обхват.

3 обаче е по-голяма кола, така че може да използва по-голяма батерия от 82kWh от Volvo XC40 Recharge с топ спецификации. Тази кола има до 600 km пробег, така че новият Smart може да получи подобни числа.

Тъй като е собственост на Geely, същата компания, която притежава Volvo, Smart #3 може да се предлага с голямо разнообразие от двигатели и мощности. Най-вероятната отправна точка ще бъде моторът с мощност 272 к.с. от Smart #1 и дори може да има версия на Brabus на #3 с до 428 к.с.