Новото Audi A6 e-tron се очаква да дебютира в началото на следващата година. За първи път беше показан като концептуален автомобил преди няколко години и оттогава серийният автомобил беше забелязан да тества няколко пъти. Ще се предлага или като седан, или като комби и трябва да има до 690 km пробег.

  • Audi A6 e-tron забелязан тест
  • Предстоящ нов електрически салон
  • Разкрита е и комби версията
  • 100kWh батерия с до 690 km пробег
  • Възможни са до 476 к.с. и 800 Nm въртящ момент
  • В продажба през 2023 г
  • Може да струва от около £60 000

Това е новото Audi A6 e-tron, електрически седан, който ще осигури алтернатива на Tesla Model S и Mercedes EQE. Ще можете да го получите или като седан, или като комби, вижте видеото по-долу, за да разберете повече за това практично комби.

A6 e-tron ще се предлага или със задно задвижване, или със задвижване на всички колела и може да има до 435 мили пробег и 435 к.с.

Нов дизайн

Новото Audi A6 e-tron

Измина известно време, откакто Audi A6 e-tron беше разкрит като концепция, а производствените прототипи бяха забелязани да тестват няколко пъти оттогава. Изглежда, че окончателният автомобил ще изглежда доста подобен на концепцията, като нито един от тях няма да прилича на днешния A6. Почти можете да различите скритата решетка, както и разделените фарове, които стърчат от обвивката.

Долната решетка изглежда по-висока от концепциите, но това може да е трик на камуфлажа. Сплавите, монтирани на тази кола, вероятно също ще бъдат за целите на тестването.

Нещо, което не се е променило спрямо концептуалната версия на седана, е привличащият окото страничен профил. Това е дълга кола – може би малко по-дълга от настоящото Audi A6 – но извитата й линия на покрива прилича повече на елегантната Audi A7.

Концептуалните версии имаха елегантна LED светлинна лента в задната част, но този прототип изглежда използва разделен комплект. Те може да са били монтирани, за да маскират дизайна на готовия автомобил или може да са знак, че Audi е променила дизайна на задната част на концепцията.

Нови батерии и гама

Новото Audi A6 ще се базира на нещо, наречено PPE. Не се притеснявайте, това не означава, че ще бъде направено от стари маски за лице, PPE стойка за Platform Premium electric. Тази технология ще бъде в основата на редица нови модели на Audi и Porsche, включително Q6 e-tron и Porsche Macan EV.

Това означава, че можете да очаквате да видите 100kWh батерия, която Audi твърди, че ще осигури на този автомобил до 690 km пробег. Може също да поддържа 270kW бързо зареждане, което позволява на A6 e-tron да възстанови до 460 km пробег за 10 минути.

Нови двигатели

Очаква се пътната версия на Audi A6 e-tron да се предлага с множество двигателни опции.

Очаква се версиите за дълги разстояния да използват един двигател, задвижващ задните колела. Версиите с висока производителност трябва да използват двоен двигател с до 476 к.с. и 800 Nm въртящ момент. Те ще идват със задвижване на четирите колела.

Новацена и дата на пускане на пазара

Audi A6 e-tron трябва да се появи на пазара в началото на 2024 г., както като седан, така и като Avant комби.

Цената може да започне от £60 000.