Cyan Racing превръща своята невероятно желана пистова звезда в истински GT. 

Шведските ентусиасти на туристически автомобили Cyan Racing разкриха по-малко мощна, по-малко фокусирана, по-мека версия на много старо Volvo.Което светът изглежда до голяма степен е забравил. 

Така че, незабавно изметете всичко това настрана и се запознайте с умопомрачително желаното Volvo P1800 Cyan ‘GT’.Ориентирана към комфорта итерация на доста зашеметяващия P1800 Cyan , представен за първи път през 2020 г.

Тази кола от 2020 г. беше по същество мисловен експеримент с турбокомпресор.Какво ще стане, ако Cyan Racing, многобройни световни шампиони по туристически автомобили, е работил през 60-те години по време на управлението на оригиналния P1800?

Дяволски желан, ето какво. Това продължение от 2024 г. смекчава героизма на оригинала.Фокусиран върху пистата, и вместо това връща всичко обратно към оригиналния стил на P1800.

Като такова, напълно регулируемото окачване е настроено за селски пътища и правилен круиз на дълги разстояния .

Има и по-голям избор от мощност на двигателя. Докато оригиналната кола изтръгна 414 к.с. от своя 2,0-литров двигател за туристически автомобили с турбокомпресор . Сега можете да избирате между 345 и 414 к.с. .Cyan казва, че представянето сега е настроено за „управляемост“, а не за откровено сумтене.

Той е съчетан с петстепенна скоростна кутия Holinger .Монтирана в същата по-широка, подсилена и модернизирана каросерия като колата от 2020 г.. Което означава, че е комбинация от високоякостна стомана и въглеродни влакна.Като по-слабите места на оригиналния P1800 са изгладени.

По дяволите, този път има повече шумозаглушители. По-удобни седалки. Дори титаниевата клетка за безопасност е преработена за по-добър комфорт. Той също е красиво аналогов отвътре и тази първа кола – създадена за клиент в САЩ – се отличава с великолепна зелена каросерия.Съчетана с интериор в пясъчен цвят. Естествено, всеки автомобил е изцяло по поръчка на всеки клиент.

„Новата версия подчертава гъвкавостта и почти безкрайните възможности за приспособяване на Volvo P1800 Cyan.Добавяйки друго измерение към нашата интерпретация на оригиналния модел“, каза шефът на Cyan Кристиан Дал.