Базираният на Polo компактен SUV на VW вече е достъпен за закупуване.

Volkswagen UK отвори книгите за поръчки за обновения T-Cross . Базираният на-Polo-но-не-просто-Polo-SUV кросоувър започва от само 44 хил.лв.

И така, какво ви носи това? Има някои фини изтънчения в предния край на актуализирания T-Cross. Всички LED светлини, на които можете да се надявате, включително матричните фарове IQ.LIGHT на марката.Има ги налични като опция.

В кабината има „пълен редизайн“ според Volkswagen. Взимайки примери от по-големите модели на VW.Таблото на арматурното табло вече включва плат и висококачествени тапицерии.Покритие, което е разширено до картите на вратите в моделите Style и R-Line.

VW ни казва, че свободностоящият екран на централната конзола – с размери 8,0 или 9,2 инча.В зависимост от вашите спецификации – и нов дигитален кокпит създават фокусната точка за интериора. Марката се стреми да подчертае, че автомобилът вече има по-широк обхват от технологии за подпомагане на водача. С интегриране на динамично разпознаване на пътни знаци. Той също така е интегриран „Travel Assist“ като стандарт .

Това дава на T-Cross някои функции за самопилотиране, които изглежда надхвърлят обикновения асистент за задръствания .

Повече от простото управление на простото „спиране и тръгване“ в задръстванията. T-Cross ще навигира сам по завоите и кръговите кръстовища. „в рамките на ограниченията на системата“. VW не уточнява точно какви са те.Но законово, няма да можете да седнете в самопилотираща се кола над 60км в час … И това е при условие, че моделът, който карате, е в списъка на правителството с разрешени автомобили. 

T-Cross се предлага с девет избора на двигател.С мощност от 93 к.с. за началното ниво T-Cross Life с петстепенна ръчна скоростна кутия. Този 1.0-литров TSI двигател повишава мощността до 112 к.с. за R-Line седемстепенна автоматична трансмисия. На цена от 60хил.лв, но гамата R-Line е на върха с 1.5-литрова автоматична кутия, генерираща 147 к.с. и струваща 66 хил.лв.

Някои ще се интересуват да отбележат, че товарът на теглича вече може да премести и 75 кг (от 55).

VW е продал над 1,2 милиона бройки от T-Cross от пускането му на пазара преди четири години.Но не се споменава нито едно електрическо задвижване. Трябва ли да се притесняваме?