Той е изграден върху изцяло нова платформа. И ще проправи пътя за флота от други нови изцяло електрически продукти.

Това е официално, хора.Скоро ще можете да закарате баба си и всичките й шестима приятели на бинго в петък вечер с изцяло електрическия L380 MPV на LEVC. Прототипите се подготвят за тестване, докато говорим.Като марката потвърждава пускането в Обединеното кралство през 2026 г. след дебюта в Китай тази година.

След като направи името си чрез електрифицирането на черните таксита в Лондон . MPV LEVC ще се стреми да постигне подобен успех с L380.Който използва новата платформа на производителя „Space Oriented Architecture“ (SOA).Изградена в партньорство с Geely . Това ще бъде първият в гама от нови изцяло електрически продукти.Предназначени за Британските острови, всички от които се очаква да използват същата платформа.

L380 ще се предлага в конфигурации с три, шест или осем места.Но това е почти всичко, което знаем за момента. Спекулациите сочат към потенциален електрически мотор с 268 к.с., който задвижва предните колела.Докато батерия от 120 kWh може да осигури около 640км пробег. Всичко това звучи много . Така че баба трябва да го обича.

Алекс Нан, шеф на LEVC, каза:

„Ние се стремим да имаме присъствие в над 40 страни през следващите години, с множество нови модели.Базирани на платформата SOA, водещи. L380 е първата демонстрация на бъдещата визия за LEVC, стартирайки бизнеса в изцяло нов сектор.“

Подобно на механиката, LEVC запази в тайна цените за L380.Но очакваме това да бъде разкрито през следващите месеци.