Мислехте, че Skoda е разумният член на VW Group? Имаме лоши новини за вас…

Mиналата седмица Volkswagen обяви, че ще интегрира ChatGPT в информационно-развлекателните системи на своите автомобили. Като повечето от вас, смятахме, че това като цяло е доста ужасна идея .Но въпреки това Skoda необяснимо реши, че трябва да последва примера на VW.

Да, по-рано високо ценена като разумен член на VW Group, Skoda реши да внесе AI в своя гласов асистент Laura. Да!

По дяволите, това е компанията, похвалена наскоро за връщането на правилните копчета и бутони в интериора на новите Superb и Kodiaq. Браво и го развали, Skoda.

„Обогатяването на гласовата помощ на Skoda с изкуствен интелект прави нашите автомобили още по-добър ежедневен спътник“, казва шефът Клаус Зелмер.

„Шофьорите и пътниците ще имат лесен, вербален достъп до светове на знания, докато са на път. Интегрирането на ChatGPT в нашия гласов асистент Laura е най-новият начин, по който Skoda адаптира усъвършенствана технология, за да подобри изживяването при шофиране. Всичко остава без ръце за водача, а сигурността на данните остава приоритет. Убеден съм, че клиентите ще оценят тази модерна нова функция.“

Можете да прочетете мислите на TG по въпроса ,, но подобно на VW, Skoda казва, че „ChatGPT няма достъп до лични данни или информация за превозното средство“.

AI асистентът ще бъде наличен в „избрани версии“ ​​на Enyaq, както и в новото поколение Superb и обновената Octavia. Подобно на VW (и в някои автомобили DS, оборудвани с пробната функция), той по същество ще се използва за управление на информационно-развлекателната система, сателитната навигация и климатика, но Skoda твърди, че също така ще обогати разговорите, ще изясни въпросите и ще взаимодейства на интуитивен език.

Наистина ли се нуждаем от колите си, за да обогатяваме разговорите си?