Дрифт кола, която използва P1 GTR като свой донор. Светът официално полудя в стил Майк Уидет

McLaren P1 GTR получава пълна обработка за дрифт кола. Да, прочетохте го правилно. Последният проект на Lanzante звучи абсолютно страхотно.

Дрифтът P1 ще дойде от сътрудничеството между Дийн Ланзанте и новия му приятел Майк Уиддет, дрифт суперзвездата. Двамата се обединиха, като кръстиха дивото начинание „MadMac“ . Виждаме какво направихте там, момчета – и имат планове да го представят на фестивала на скоростта в Гудууд.

„Идеята за проекта дойде след срещата с Майк в Гудууд миналата година“, казва Дийн Ланзанте. „Той посети нашия щанд, видя какво имаме изложено и ние започнахме да проучваме какво е възможно. Обичаме да мислим, че създаваме някои от най-екстремните автомобили. Но Майк видя това като предизвикателство да издигнем нещата на едно ниво или две.“

През следващите 100 дни каросерията е фокусирана върху пистата P1 GTR . Внимателно изработена от Lanzante и екипа – ще пътува по суша и море до лабораторията на Whiddett „Mad Mike“ в Нова Зеландия за място за модификация. O’Gara Coach – идващ чак от Калифорния – също помага за изграждането на лудото нещо, което след това ще се върне в Западен Съсекс за дебютния си мач.

Както добре знаете, това не е първото родео на Майк със заешки мозък. Спортистът на Red Bull вече се включи в предишни срещи на FoS със своето специално изработено за дрифт спецификации Lamborghini Huracan, наречено Nimbul , и редица Mazda с роторно задвижване.

Whiddett каза: „Като съм горд , аз съм вдъхновен да прокарам този проект на McLaren до абсолютния лимит и след това да го пренеса по целия свят…!“

Но разбира се, той е. Ако сте любопитни да научите повече за несъмнено страхотните спецификации на P1, казаха ни, че повече подробности ще бъдат пуснати в навечерието на главното събитие, така че следете за актуализации.