Производителят на електрически камиони и SUV пуска сенчесто тийзър изображение на следващия си модел

Rivian се готви да разкрие следващия си модел на 7 март и от това първоначално изображение на тийзър изглежда, че дизайнерският отдел всъщност не е бил толкова зает.Rivian се подготвя да дебютира на европейския пазар с пускането на третия си автомобил – серията R2. По-малка по размер и по-достъпна в сравнение с досегашните си предложения.Серията R2 се очаква да бъде по-подходяща за европейските пътища от съществуващата серия R1.

Вече знаехме, че следващият Rivian ще се казва „R2“ и сега знаем, че ще получи почти същото лице като по-големия пикап R1T и SUV R1S . Ако не е счупено и всичко това.

Ние обаче сме фенове на това приятелско осветление на Rivian. И е вероятно останалата част от R2 да вземе повече примери от R1S. О, и това е американски SUV, така че въпреки че е по-малък от предишния, той все още ще изглежда масивен за нас.

Въпреки че казва това, R2 всъщност ще стигне до Европа. Rivian казва, че е „проектиран за глобален пазар“ .И че въпреки че събитието за стартиране ще обхване само цените и времето. За доставка за САЩ и Канада, скоро ще научим повече за доставките на нашите брегове.

Някой друг да се надява на специално издание „D2“?

Въпреки че конкретните подробности за предстоящия модел R2 остават оскъдни, Rivian вече посочи, че новата платформа ще бъде значително опростена в сравнение с R1.Като целта е да се намалят сложността и производствените разходи. Главният изпълнителен директор заяви, че платформата на R2 ще се отличава с 60% по-малко компютри за управление. И 25% по-къса дължина на кабелните снопове в сравнение с по-големия си аналог. Което ще доведе до значително намаляване на разходите за всеки модел. Rivian потвърди представянето на модела R2, който се очаква да бъде SUV с името R2S. Въпреки че графикът за започване на продажбите в Европа все още не е определен.Очаква се създаването на нова инфраструктура за продажби да бъде процес, отнемащ време на компанията.