„ Киа за 171 261 lлв? Да, светът дойде тук, но EV9 прави много, за да оправдае някогашната фантастична цена ”

КАКВО Е?

Това е последният шеф на Kia: EV9 . Изцяло електрически, триредов SUV, който струва от 148 000 лв . Това е за базовия Air със задно предаване с 200 к.с., който каца в Обединеното кралство това лято. Първоначално ще трябва да се задоволите със задвижване на четирите колела. Това не е Kia Rio на вашата баба . Нито пък Соренто.

КАКВО,КАРА KIA ДА МИСЛИ, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С LAND ROVER DISCOVERY И MERCEDES EQE SUV?

Ако не сте обръщали внимание. Kia и нейната дъщерна марка Hyundai стоят зад някои от най- добрите електрически автомобили днес. Niro EV , EV6 , Ioniq 5 и Ioniq 6 … Корейската електрическа революция не е случайност. Той дава вятър на големите европейски „премиум“ играчи.И сега ги победи с един от единствените напълно електрически седемместни автомобили в пълен размер, които можете да закупите.

ТОВА SUV, КОЙТО МОЖЕ ДА ИЗЛИЗА ИЗВЪН ПЪТЯ ЛИ Е?

Не съвсем, въпреки че версията с два двигателя е със задвижване на четирите колела и има бутон на волана за избор на режими Кал, Сняг и Пясък. Мислете за това по-скоро като за седемместен миниван.Маскиран като завоевател на земя с квадратна челюст. С мускули, който може да отиде навсякъде. С дължина над пет метра и с 21-инчови джанти, той със сигурност има известно присъствие.

КАКВИ СА ОПЦИИТЕ ЗА БАТЕРИЯТА И КАКЪВ Е ОБХВАТЪТ?

Не чакайте за базова версия с „малка батерия“.Всички EV9, предназначени за Обединеното кралство, получават огромна батерия от 99,8kWh, вградена в пода. Двумоторният GT-line S, който тествахме, който развива невероятните 380 к.с..И спринтира от 0-100 за тревожно бързи 5,3 секунди, осигурява заявен пробег от 511км.

ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ ИМА ВСИЧКИ НАЙ-НОВИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА И ТЕХНОЛОГИИ ЗА ВОДАЧА?

EV9 е затрупан с джаджи.Самостоятелно паркиране, режим на „пълзене“ без шофьор, така че да може да бъде призован в и извън тесни пространства.Без да отваря вратите, и автономна смяна на лентата на магистралата. Освен това е украсен с удрящи се помощни устройства за водача.Които могат да стърчат зъбите ви на прах, преди да настъпи първото финансово плащане. Бъди предупреден.

ДОБРЕ, ИМА ЛИ ИЗНЕНАДИ ПО ПЪТЯ?

Kia EV9 много държи това огромно 4×4 да има екологична съвест отвъд нулевите местни емисии. Така че интериорът е направен предимно от рециклирани или устойчиви материали. Няма кожа, пластмасите са или рециклирани, или изработени от култури.И дори боята върху тапицерията е измислена с по-малко неприятни химикали. Това каза, че тук все още е доста сиво и въпреки че е натоварено с технологии, няма много луксозно настроение.

КАКВИ СА СЪПЕРНИЦИТЕ НА ТОВА?

Наоколо има много големи електрически SUV. Всъщност от Audi Q8 e-tron до BMW iX , те бяха сред първите електрически продукти, лансирани от много марки. Никой обаче не беше особено практичен или семейно ориентиран. Всъщност все още има много малко седемместни електрически автомобили. И повечето от тях, като Mercedes EQV , са базирани на микробуси. Това поставя Kia в доминираща позиция. Те изпревариха марки като Volvo и Land Rover на пазара и със сигурност ще се насладят на онези, които не могат да се изправят пред мисълта да платят 230 хил.лв за EX90 .

КАКВА Е ПРИСЪДАТа?

„ Kia EV9 ви кара да се запитате – въпреки че може да харесате кола с изящна емблема.Наистина ли имате нужда от такава? ”

EV9 е много заоблен комплект. „Не, не е – всъщност ми изглежда доста квадратно“ . Въпросът е, че водещият продукт на Kia се чувства като достоен лидер в гамата.

Това всъщност е подходящо добре обмислен продукт .Такъв, който се чувства достатъчно здрав за ежедневния семеен живот.Достатъчно натъпкан с функции, за да бъде устойчив на бъдещето, и разполагащ с достатъчно обхват и производителност, за да оправдае цена, която би изглеждала смешна за Kia.Или който и да е друг Корейска кола – преди десетилетие.

Ще продължим да настояваме Kia – и всички производители – да намерят по-малко натрапчиви начини за интегриране на технологиите за безопасност и помощ.Които законът изисква в техните автомобили. Така че самите джаджи, предназначени да ни държат по-малко разсеяни и по-безопасни, нямат обратния ефект…

Но засега красивият и просторен EV9 изглежда, че има голяма част от пазара за себе си .И заслужава да го притежава за момента. Оставя ви да си зададете въпроса за седемдесет и пет хиляди.Въпреки че може да харесате кола с изискана емблема, когато това предложение е толкова подходящо за целта, имате ли наистина нужда от такава?