Базиран на Fiesta компактен кросоувър не звучеше като рецепта за катастрофа. Колко сме грешали

Ford EcoSport – Ford не е издигнал топката по често през последния век, по-специално в сравнение с Peugeot, който през нулевите години доста по-малко се притеснява за това да вземе топката в първо място при поднасянето на димящи клангери.

Когато EcoSport се появи в Великобритания през 2014 г., много хора бяха изненадани от неговата неприятна представа. Той беше базиран на Fiesta и не изглеждаше достатъчно добър, за да заслужи доверие. Динамиката на шофиране, окачването и механичната изтънченост бяха толкова лоши, че не оставиха добро впечатление.

Какво стана с EcoSport?

Със започването си на пазара в Южна Америка като бразилски продукт, EcoSport поставя акцент на съвременните анализи, които притежават бразилски произход, въпреки че първите автомобили, предназначени за Обединеното кралство, всъщност са произведени в Индия. Обаче, изводът е ясен дори и за невзискателните южноамериканци – британските вкусове са много по-изискани. Бразилците може и да са били готови да се задоволят с достатъчно, но благодарение на европейските вкусове, ние имаме по-добро.

FOTC смята, че бразилците са обеззаражени от несправедливост, когато гледат по Бразилия. Те имат богато културно наследство – самба футбол, кайпириня, карнавали и истинско забавление, което Великобритания не може да предлага. FOTC предполага, че бразилците представят по-добро разбиране за „добро прекарване“ от нас, северноевропейците, и EcoSport не беше глупав заради това. Просто това беше глупост.