Урокът тук? Винаги не обещавайте и преизпълнявайте

Не бъдете заложник на богатството. Само защото сте доволни, че вашият нов шпаньол е усвоил

  • а) седене по команда,
  • б) ходене до петите
  • в) не обилно дефекация във високите ви горнища, вероятно е по-добре да не се разтърсвате по националното радио.

Заявявайки, че тя ще бъде първият кучешки гросмайстор по шах, а също и кандидат за Нобелова награда за физика за 2028 г.

Недостатъчно обещание, преизпълнение, това е, което казваме. Съветите, които за съжаление не бяха взети под внимание от Maserati при представянето на Maserati Ghibli през 2013 г., когато вечно оптимистичните италианци обявиха, че това ще бъде колата, която ще увеличи продажбите им в Обединеното кралство буквално с ХИЛЯДА ПРОЦЕНТА.

Да, десетократно. През 2012 г. Maser прехвърли нищожните 300 автомобила в Обединеното кралство, но обеща, че до 2016 г. тази цифра ще скочи до 3000, като кокетният Ghibli примамва британците от техните закопчани серии 5 и E-класи.

Читателю, може да не се изненадате да чуете, че Maserati не е постигнала тази смела цел. За едно десетилетие в продажба, само 4500 Ghiblis са намерили британски домове, като общите продажби на Maserati в Обединеното кралство се движат около 1000 годишно. Което е, знаете ли, повече от 300. Но все пак не е много.

Само Ghibli ли беше виновен за този дефицит? Не. Състоянието му беше ли подпомогнато от толкова дизеловия двигател на ранните коли, толкова доброто возене, толкова доброто кормилно управление и – поне на по-малките колела – толкова хубавите визуални ефекти? Също така не.

Хубаво е да се целиш високо. Само не… твърде високо.