Ferrari Testarossa-Niels van Roij Design поема не съвсем OutRun персонализирана конструкция. Но дали Ferrari тайно дими?

Ако следите тези страници редовно, може би сте чували за производител на каросерии, наречен Niels van Roij Design. Това е фирмата, която е отговорна за базирания на Ferrari 550  , кабриолет Land Rover Defender 90 и Range Rover с две врати .

Освен това наскоро разкри обновен Fiat Panda 4×4, а сега работи върху друга италианска класика. Да, това е Ferrari Testarossa.

Това обаче няма да е просто стара реставрационна работа. Niels van Roij реши да даде на емблематичния V12 тарга покрив.

Интересното обаче е, че изглежда, че производителят на каросерията не е сигурен дали Ferrari ще хареса работата му. Нито веднъж не споменава думите „Ferrari“ или „Testarossa“ в съобщението си за пресата.Като предпочита да се позовава на колата като. „1987 12-цилиндров спортен автомобил със средно разположен двигател“. И, доста бързо, „купе, което за първи път украси автомобилния свят на изложение в Париж през 1984 г.”.

Както и да е, смятаме, че наистина може да е много готино нещо. Очевидно проектът е иницииран от британски експат и фен на Ferrari, който в момента живее в Андора, и цялата конструкция може да бъде проследена в социалните медийни канали на Niels van Roij Design.

„Този ​​проект е пример за нашата отдаденост да разширим границите на автомобилния дизайн, като същевременно отдаваме почит на богатата история на този емблематичен спортен автомобил“, каза самият Нилс ван Рой.

„Преобразуването на Targa не само подобрява изживяването при шофиране – просто чуйте този V12 – но също така празнува духа на индивидуалността и страстта към поръчкови автомобили.“