Без скок в стил Mario Kart, за съжаление. Но тази предложена верига в Qiddiya изглежда амбициозна…

В навечерието на Гран При на Саудитска Арабия този уикенд бяха разкрити планове за нова писта с 21 завоя във все още не напълно построения град Кидия. И изглежда… доста диво.

Отличителна черта е издигане надолу до Завой 1 .Корекция, бягане до Завой 1 – което достига върхове от 108 метра във въздуха. Наречена „Острието“, секцията се намира на върха не на хълм.А на музикално място и е изцяло направена от човека. Ще имам нужда от огромен кран, когато Ферарито на Шарл Льоклер спре там горе…

Междувременно главната права обгражда високоскоростно влакче в увеселителен парк. От което феновете вероятно ще бъдат хвърлени успоредно на Макс Верстапен.Докато той се движи към още една неоспорима преднина в рамките на първите няколко обиколки на състезанието.

Разгледайте внимателно изображенията по-горе и ще забележите, че няма никакви трибуни. Това е така, защото вместо това феновете ще гледат действието от платформи за гледане.Като идеята е, че ще видят повече от пистата от високо.

Все още не е ясно колко дълга ще бъде пистата.Но по-рано се предполагаше, че тя ще стане най-дългата в календара на F1.Надхвърляйки 7-те километра на пистата Спа-Франкоршамп в Белгия.

Оформлението е проектирано от Херман Тилке , въпреки че това също е имало принос от бивш пилот от F1 и двукратен победител в Льо Ман Алекс Вурц.

Също така не е ясно кога ще приключи строителството.Но GP на Саудитска Арабия има договор с F1 до 2030 г. Уличната писта, която в момента се използва в Джеда, винаги е била предназначена да бъде временна.Но тъй като Qiddiya все още е на години, за да бъде готова, F1 ще бъде завръщане в TECPRO City за известно време.

Едно състезание в Лас Вегас сега не изглежда така, нали?