Запознайте се с BMW 3.0 CSL, модерна интерпретация на класическото спортно купе, което разполага с най-мощния шестцилиндров двигател, монтиран някога на шосеен автомобил BMW. Прочетете за пълни подробности…

Представено ново 3.0 CSL
Ограничено издание, базирано на M4 CSL
Най-мощният 6-цилиндров двигател на BMW досега
560hp е с 10hp повече от M4 CSL
шестстепенна механична скоростна кутия
Задвижване на задните колела
Ограничен до 50 автомобила по целия свят
Това е новото 3.0 CSL. Това е перфектното ограничено издание на BMW за хора, които смятат, че M4 CSL е твърде фин.

Освен това е едно от най-редките и скъпи BMW на всички времена и най-мощният шестцилиндров пътен автомобил, който компанията някога е правила.

Производството на ново 3.0 CSL започва скоро
Производството на тази нова ограничена серия 3.0 CSL ще започне през пролетта и това не е лесен процес. Всяка кола се сглобява ръчно и отнема две седмици за изработка.

Под кожата основната обвивка е споделена с M4 CSL, но е значително модифицирана на специална производствена линия, същата, на която се прави състезателният автомобил M4 GT4.

M ливреята е ръчно рисувана, а разширените арки на калниците и дивият бодикит са монтирани без видим робот. Компоненти като осите също са модифицирани, за да работят с вдъхновените от състезанието алуминиеви джанти с централно заключване. След това всеки 3.0 CSL се подлага на последно тестване на тестовата писта на, преди да бъде изписан.

Нов дизайн на BMW 3.0 CSL

„Нормалния“ M4 CSL има много привличащи вниманието подобрения, но този нов 3.0 CSL е на различно ниво.

BMW се отърва от отворите на решетката във формата на ковчег на M3 и M4 и вместо това добави някои нови рамки от матиран алуминий с триъгълна мрежа вътре.

Сравнете M4 оферти
Двата кръгли всмуквания отстрани на бронята са вдъхновени от класическия CSL, както и вертикалните карбонови перки, които се спускат от всяка страна на предния капак.

Забелязвате ли допълнителните гънки, които се увиват около жълтите фарове? BMW ги показа за първи път на 3.0 CSL Hommage Concept от 2015 г.

Тази концепция също вдъхнови колелата с централно заключване, задните калници и новите брони на 3.0 CSL.

По-голямата част от тази каросерия е изработена от пластмаса, подсилена с въглеродни влакна, като много части са направени на ръка.

Ново 3.0 CSL интериор

Ще ви бъде простено да си помислите, че новият 3.0 CSL идва със същия интериор като M4 CSL. Изглеждат доста сходни на пръв поглед и нито една от тези коли няма задни седалки.

Играйте

Все още не можете сами да регулирате напълно въглеродните седалки. Трябва да закарате колата при дилър на марката, което изглежда доста лудо за кола от такъв висок клас…

Сравнете употребявани предложения за M4
Новият 3.0 CSL получава различни лога на облегалката за глава и някои нови хоризонтални ивици на облегалката, които трябва да направят седалките да изглеждат малко повече като тези в класически 3.0 CSL.

Най-голямата разлика от всички е точно по средата. Това е скоростният лост. Да, този нов 3.0 CSL идва с ръчна скоростна кутия.

Нов 3.0 CSL двигател и мощност

Новият 3.0 CSL идва с най-мощния 6-цилиндров двигател, който някога е поставял в сериен автомобил. Базиран е на същия 3-литров туин-турбо двигател като този в M4 CSL, но сега произвежда 560 к.с. вместо 550 к.с.

Играйте

За разлика от тази кола, 3.0 CSL идва с шестстепенна ръчна скоростна кутия, но и двете BMW-та с марката CSL идват със задвижване на задните колела.

BMW всъщност не е цитирало време от 0 до 60 мили в час за новия 3.0 CSL. Въпреки това можете да гарантирате, че тази нова кола ще бъде значително по-бърза от стандартното M4 с ръчна скоростна кутия. Тази кола ускорява от 0-60 за 4,2 секунди.

Ново 3.0 CSL цена

BMW ще направи само 50 от тези нови 3.0 CSL, за да отпразнува 50-годишнината на M дивизията.

Това означава, че новият 3.0 CSL е 20 пъти по-рядък от изключително лимитираното издание M4 CSL – само 1000 от тези автомобили ще бъдат произведени.

Той е 10 пъти по-ексклузивен от пистовите Giulia GTA и GTAm; Alfa Romeo ще направи само 500 от тези коли заедно. Така че да го наречем кола с „лимитирана серия“ би било малко подценяване…

BMW не потвърди колко ще струва тази нова кола. Но се говори, че ще бъде някъде около £700 000. Това е солидна цена, особено като се има предвид, че M4 CSL струва £126 000, но е малко вероятно да го направите. паркирайте до друг в супермаркета…