Сегашният рекорд за номерът, продадена във Великобритания, е

1 млн.лв. Но може ли това да се промени?

Не очаквайте да говорите, но очаквайте да… платите купчина пари за не много недвижими имоти. Призоваваме всички фенове на 007. Тъй като прочутата табела с номер „AU 1“, прикрепена към позлатения Rolls-Royce Phantom III в  Голдфингър от 1964 г.  , се пуска за продажба от Primo Registrations.

А оценките преди търга определят стойността му на над 674 000 лв. Не, не сънуваш.

Освен шанса да притежавате истинска холивудска класика.И да отприщите всякакъв вид нестандартни гегове на Голдфингър, вие също ще получите табела с номер, която всъщност означава злато.Като „AU“ е елементарен символ за доста лъскавия и скъп метал на периодичната таблица.

Управляващият директор на Primo Registrations, Питър Джонсън, каза:. „Що се отнася до емблематичните регистрационни табели, тази трябва да е точно там с едни от най-добрите, не на последно място поради връзката на табелата с прочутата кола, използвана от Голдфингър и Oddjob да изнася злато от страната!

„Последният път, когато „AU 1“ беше продаден, той реализира огромна възвръщаемост на инвестицията за тогавашния си собственик и очакваме тенденцията само да продължи, особено с по-късите плочи“, добави той.

От известна гледна точка табелите с две букви и едноцифрени номера обикновено се продават между 220 000 и 1 млн.лв. Всъщност най-скъпата табела, продавана някога в Обединеното кралство, „25 O“, донесе 1 млн.лв през 2014 г. и беше (по подходящ начин) поставена на Ferrari 250 GTO.

Primo Registrations заяви, че ДДС ще бъде включен в цената, както и, забавно, таксата за прехвърляне. Смятате ли, че продажната цена ще постигне ново чудо в тази област на човешката дейност? Или просто ще се озове на носа на позлатен Aventador?