Новата кола ще бъде представена през април, като е потвърдена и изцяло електрическа алтернатива.

Alfa Romeo разкри името на своя предстоящ нов автомобил- „Milano“ . И също така обяви, че е 100% електрическа версия. Ще бъде предложена на клиентите преди пълното й представяне през април 2024 г. Може би „Берлин“ просто не е поразил акорд с по-високите позиции?

Ние се шегуваме. Това е напълно логично.Тъй като самата Alfa Romeo е основана в Милано. И следователно значителна част от нейната история може да бъде проследена до нея. Въпреки че основната й централа сега е в Торино.

Alfa ще се надява да надгради върху силния си пазарен растеж през последната година.Така че Milano ще се присъедини към настоящия си автопарк.Състои се от Giulia, Stelvio и Tonale и става най-малката кола в своята гама . 

Допълнителни подробности се пазят в тайна за момента.Но като се има предвид, че Milano ще запълни празнината в „малките коли“, от която Alfa избягва, откакто се фокусира върху по-големите превозни средства.Очакваме да предизвика предизвикателство като Volkswagen Polo и Fiat 500 в клас.Който бавно се изтласква с всяка изминала година.

Главният изпълнителен директор на Alfa Romeo, Жан-Филип Импарато, каза:

„Милано е замислен като символично „добре дошли обратно“ за всички наши фенове на Alfisti. Като собственици на Giulietta и Mito, те чакаха да потвърдят любовта им към Alfa Romeo. 

„Също така служи като „добре дошли“ за всеки, който търси уникално спортно изживяване в този сегмент и отличителната красота на италианския дизайн. Milano е първият крайъгълен камък в процеса на преход на марката към електрически и, подобно на Tonale, има важната задача да засили допълнително глобалното присъствие на Alfa Romeo.“