Cadillac Optiq ще се присъедини към Lyriq, Celestiq и Escalade IQ през следващата година

Cadillac продължава да сее хаос в световния софтуер за автокоригиране с представянето на следващия си EV, Optiq. Компактен кросоувър, който ще бъде под средния Lyriq.Optiq се очаква да пристигне някъде през 2024 г. като модел за 2025 г.

Не знаем почти нищо за предстоящия Optiq.Като Cadillac пусна само две изображения в края на миналата седмица без спецификации или информация. „Допълнителни подробности, както и налични функции и ценообразуване, ще бъдат разкрити следващата година“.Така се казва в изявление на Cadillac.

Напълно очакваме Optiq да използва технологията за батерии Ultium на General Motors. И вероятно ще споделя компоненти с другите компактни електрически SUV на GM, Chevy Blazer и Equinox. Това означава, че можем да видим варианти с един и два двигателя. С мощност, вероятно толкова висока, колкото 557 к.с. на Blazer SS EV.

Когато Optiq пристигне, той ще се конкурира с малки електрически SUV автомобили от цял ​​свят, включително Audi Q4 e-tron, Genesis GV60, Mercedes-Benz EQB и др. Ценообразуването трябва да започне някъде в диапазона от 78 000 лв, но ще имаме официално потвърждение някъде през 2024 г.