От човека зад Out Run, Power Drift беше класическа аркадна състезателна игра

Докато легендарният разработчик на Sega Ю Сузуки е най-известен с Out Run и Daytona USA. Mежду тях той създаде по-малко известния Power Drift. Използвайки това, което беше известно като технология за „супер мащабиране“, Power Drift изгради своите издигнати писти за влакче в увеселителен парк изцяло от двуизмерни спрайтове. Но след това ги взриви в очните ябълки толкова бързо, че заприличаха на солидна, триизмерна структура.

На началния екран на менюто вие избирате не само предпочитаната от вас писта, но и един от 12 различни шофьори. Които след това се качват директно в колата им, което е услуга, която би била изключително добре дошла след обилен обяд в кръчмата. Сега като се замислим то. След като излезете на пистата, управлението беше също толкова плъзгащо, както подсказва заглавието на играта. Като екранът на играта се накланяше драстично, за да подчертае всеки дрифт. Което е добре и добре, докато не се изплъзнете от върха на един от извисяващите се надлези на играта и камерата се хвърли отвратително след вас.

Успейте да задържите бъгито си на пистата, за да завършите първи на пет писти . И ще отключите бонус допълнителен етап, където или трябва да карате мотоциклета от Super Hang-On, или да управлявате изтребителя от Afterburner. Това прави всичките кавги за измама на бюджетния таван във Формула 1 да изглеждат дребни. Докато изпреварвате куп картинги с F-14 Tomcat.

Ако сте имали късмета да посетите аркада, която има „луксозната“ версия на шкафа, ще се качите в пълен кокпит. И ще бъдете почерпени със седалката, която се клати от едната страна на другата в такт с тези въртящи се, вълнообразни песни. Може да няма официален „твърд режим“ в тази игра, но неофициалният играеше това, след като изяде хотдог на боулинг и цяла джъмбо Fanta.