Cadillac Eldorado
Cadillac Eldorado

Искате ли 18-футово комби Cadilac Eldorado с 8,2-литров V8 като следваща кола по проект? Защо разбира се…Търсите нова кола по проект? Е, какво ще кажете за една кола, която е толкова дълга, че всъщност трябва да се брои за две? Това е Cadillac Eldorado от 1972 г.

В момента живее в Обединеното кралство и е на търг с Bonhams. Въпреки че, както можете ясно да видите, този конкретен Eldorado не е обичайното купе или кабриолет с две врати, а е комби с две врати.

Казаха ни, че това преобразуване в комби е било фабрична опция за Eldorado, като работата е извършена от American Sunroof Company (ASC). Въпреки това би било чудовищно скъпо през периода, така че се смята, че само осем преработени ASC Cadillac са били произведени някога.

И ако това ниво на рядкост не носи вашата американска лимузина с лодка, тогава вземете това: този персонализиран Eldorado преди е бил собственост на никой друг, а на Evel Knievel. Да, Bonhams казва, че PB Burnett е продал Caddy на легендарния каскадьор през 1975 г. и именно Knievel го е боядисал в бяло. Вече смятахме, че това нещо е готино. Сега броим колко стотинки има на гърба на дивана.

Cadillac Eldorado

И бихте ли просто погледнали този червен кожен интериор. Невероятен. Има дори климатик и електрически регулируеми седалки като фабрични опции от 1970 г. 

Тази конкретна кола току-що беше извлечена от почти 30 години в склад и има само 43 000 мили в момента. „Изглежда изключително солидно, само с лека повърхностна ръжда, пробиваща през боята“, се казва в рекламата на търга.

Абсолютно огромният 8,2-литров V8 със сигурност е виждал и по-добри дни, тъй като централната глава на цилиндъра и карбураторът в момента са в багажника. полезно. Може да се нуждае от малко работа, за да го върнете към пълните си 235 к.с. И да, Cadillac успя да извлече само 235 к.с. от 8,2-литров V8.

Очевидно ключовете и по-голямата част от историята са били изгубени за тази дълга 18,5 фута яхта, което означава, че цевта на запалването е била „разбита“, за да се освободи ключалката на кормилното управление. Има и спукано предно стъкло, липсваща капачка и огледало за обратно виждане, което в момента е в жабката.

Все пак какъв шанс за някой в ​​Обединеното кралство да притежава старото Caddy на Evel Knievel. Освен това Bonhams смята, че ще струва между £8 000 и £12 000. Сделка.