Unplugged Performance разкрива новата си полицейска кола Tesla Model Y, която скоро ще влезе в експлоатация в Южна Пасадена

Досега калифорнийската фирма Unplugged Performance фокусира усилията си върху предлагането на повече удоволствие от шофирането от всеки модел на Tesla. По дяволите, той дори построи състезателна кола Model S Plaid, карана от Ранди Побст на всеки Пайкс Пийк от 2021 г. насам.

Но това – както може би можете да кажете – е малко по-различно. Да, това е полицейска кола Model Y и скоро ще влезе в експлоатация в Южна Пасадена, тъй като градът ще стане първият в САЩ, който ще замени целия си полицейски автомобилен парк с електромобили.

Unplugged иска това да бъде основна част от бизнеса им и в бъдеще. Толкова много, че стартира изцяло ново подразделение за флота, известно като UPfit.

Сега UPfit прави някои доста големи претенции за предимствата на своята Tesla пред полицейските коли Ford от по-старата школа. Смята се, че Model Y струва $91 990 ол-ин, след като бъде купен и преобразуван в спецификация за правоприлагане, докато Ford Police Interceptor Utility Hybrid очевидно струва $98 000. Той също така казва, че нехибридният Ford Police Interceptor Utility ще изразходва 60 процента от горивото си, докато не работи, докато действа като полицейска кола. айк

В резултат на това UPfit разчита на потенциално петгодишно спестяване на разходи от $27 012 при използване на Model Y в сравнение с хибриден Ford.

„Изборът на Tesla като платформа за нашите патрулни превозни средства е доказателство за несравнимото инженерно съвършенство и доказаното представяне, което те предлагат“, казва Джеймс Хедланд, директор на автопарка в Unplugged Performance. „Като използваме технологията на Tesla, ние сме горди да предоставим решения за правоприлагане, които са не само авангардни, но и надеждни и устойчиви, давайки възможност на служителите да служат на своите общности с увереност.“

Звучи страхотно, но има само още едно нещо, което бихме предложили Unplugged да пасва на Tesla Model Y – страхотен спойлер като този на състезателя Pikes Peak.