Това ще бъде най-фокусираният върху пистата сериен Mustang досега и ще се отличава с усъвършенствана настройка на шасито и леко увеличение на мощността до 446 к.с.

Наред с пускането на своето изцяло ново седмо поколение Mustang GT , Ford ще донесе и своето хардкор издание „ Dark Horse “. Това е не само най-фокусираният върху пистата сериен Mustang до момента.Но също така ще бъде основата за кампаниите на автомобила в моторните спортове в обозримо бъдеще.

Преработеният „Coyote“ V8 ще види леко увеличение на мощността до 446 к.с.. И докато цифрата на въртящия момент поддържа стабилни 398lb ft,. Ford е съсредоточил вниманието си върху по-малки детайли, усъвършенствани от „Performance Pack“ на стандартния автомобил . Те включват различни надстройки на охладителните системи и диференциал с ограничено приплъзване Torsen. За подобряване на способността за завиване. Спомняте ли си дните, когато американските коли бяха във война с управлението? Вече са твърдо зад нас.

Dark Horse ще се предлага със същите две трансмисии като стандартния автомобил.Шестстепенна механична или 10-степенна автоматична. Последният ще бъде снабден с лостчета за смяна на предавките.Които работят заедно със система за „плоска смяна“, за да позволят на водачите да сменят предавките без да пускат педала на газта. Така че това ви прави по-мързеливи.

Допълнителните промени включват по-настроена настройка на шасито, по-големи стабилизиращи щанги и тежки амортисьори. 

Ще получите и по-меки шестбутални предни спирачни апарати от Brembo, гуми Pirelli P Zero PZ4 и активно окачване MagneRide на Ford като стандарт.

Тези продължителни механични промени ще бъдат придружени и от забележими естетически промени. Акцентите са засенчени LED фарове, които подчертават лъскаво черната решетка и нови ноздри.В допълнение към преработена предна броня, по-ниски странични прагове и по-голямо задно крило. По-скромен заден дифузьор и затъмнени четворни накрайници на ауспуха също са налице и наистина надминават стандартния Mustang.

Поредица от емблеми Dark Horse също осея каросерията, включително арките на предните калници.Вратата на багажника и праговете на вратите, докато фънкият нюанс на „Blue Ember metallic“ покрива Dark Horse. Все още сме разкъсани от боята, но определено ще ви завладее, ако подобни неща ви харесват. Така че основно, ако сте на възраст под 30 години.

Тези промени се основават на предложенията от стандартния автомобил.Който включва напълно преработен интериор и дава много по-голям тласък на технологиите и джаджи.

Dark Horse ще се предлага от 150 хил.лв тук в Обединеното кралство. Точно десет бона повече от колата, на която е базиран. Какво мислим ние, читатели?