Нов електрически SUV на Ford ще бъде разкрит на 21 март, а дизайнът отново е дързък. Това EV също е забелязано при тестване, прочетете всичко, което трябва да знаете.

  • Новият електрически SUV на Ford се дразни
  • Базиран на Volkswagen ID4
  • По-здраво изглеждащ дизайн от VW
  • Вероятно ще споделя батериите и двигателите на ID4
  • Възможен обхват до 325 мили
  • Официално разкриване на 21 март
  • Идва нов изцяло електрически SUV от Ford, като дизайнът отново е разкрит преди представянето на 21 март.

Най-новите предложения на Ford


Тази алтернатива на Toyota bZ4X и Nissan Ariya все още няма име, но е потвърдено, че ще споделя части с Volkswagen ID4.

Нов дизайн на електрически SUV на Ford


Дизайнът на този нов електрически SUV от Ford беше дразнен отново в Twitter, но не можете да видите нищо друго освен дизайна на лети джанти.

Тийзър изображения от края на миналата година разкриват повече от това как ще изглежда този SUV. Можете да кажете от този силует, че ще бъде с по-кутия форма от Volkswagen ID4.

Той ще бъде приблизително със същия размер като тази кола, така че по-малък от Ford Mustang Mach-E. Можете да видите, че той ще има подобен дизайн на дневните светлини като тази кола.

Мартин Сандър, генерален мениджър на Ford Model E Europe, също публикува в Twitter тийзър изображение на този нов SUV. Това е само поглед към предния ъгъл, но можете да различите изместените назад LED фарове и голяма долна решетка, която изглежда поне частично затъмнена.

Тази нова електрическа кола също беше забелязана навън и за тестване, макар и в тежък камуфлаж.

Тук не можете да видите много подробности, но е ясно, че това предложение от Ford ще бъде много по-компактно от Volkswagen ID4, на който е базирано. Изглежда също, че има напълно изгладена решетка.

Стоманените колела, монтирани на този прототип, ще бъдат само за тестови цели. Можете да видите как ще изглеждат истинските сплави в тийзър видеоклиповете. Този спортно изглеждащ спойлер на покрива обаче е по-вероятно да бъде произведен.

Нови двигатели и батерии за електрически SUV Форд


Ford не е потвърдил никакви подробности за този нов SUV, но той ще бъде базиран на Volkswagen ID4. Вижте какво прави Мат от тази кола във видеото по-долу…

Това означава, че Ford вероятно ще предложи същата батерия от 77kWh. Това дава на ID4 до 325 мили пробег, очаквайте подобни цифри от тази нова кола.

ID4 може да се предлага със 148 к.с., 170 к.с., 174 к.с. или 204 к.с. във форма със задвижване на задните колела или можете да получите версия с двоен двигател и задвижване на всички колела с 265 к.с. Вероятно новото предложение на Ford за EV ще се предлага с подобна селекция от двигатели.

Ford може да заеме части от спортния VW ID4 GTX (на снимката)
Ford може дори да направи гореща ST версия по-надолу, използвайки двоен двигател с 299 к.с. от Volkswagen ID4 GTX, но това ще бъде малко по-надолу.

Цена и дата на пускане на нов Ford Electric SUV
Новият електрически SUV на Ford ще бъде представен официално на 21 март. Все още няма информация за цените, но вероятно ще струва приблизително колкото VW ID4. Някъде около £40 000 вероятно.