Заедно с електрическото Mini идват и два варианта с ICE

Mini разкри два нови бензинови модела Cooper .Които да придружават изцяло електрическата версия , наречена Cooper „C“ и… „S“. Освен лека актуализация на стила, интериорът е претърпял цялостно освежаване.Водено от контролен OLED екран. Но повече за това след малко.

Входното ниво C има трицилиндров двигател със 156 к.с.,. Докато S има по-енергичен четирицилиндров двигател с 204 конски сили – добър за спринт от 6,6 секунди до 100. И двата ще получат подобрени амортисьорни и спирачни системи в сравнение с изходящия автомобил.

Новият ICE Mini запазва своите къси надвеси и къс преден капак.Докато има нова осмоъгълна решетка отпред, оградена от чифт сферични LED фарове .Точно както Cooper е правил през последните 1500 години. Въпреки това все още свикваме с преработения матричен дизайн на задните светлини.Който беше представен с пускането на четвъртото поколение в края на миналата година.

Имате избор от три нива на оборудване – „Класически“, „Ексклузив“ и „Спорт“ .И освен че последното получава по-мъдра трансмисия и лостчета за смяна на скоростите, повечето от разликите между нивата на оборудване се характеризират с различна каросерия.Комбинации за покритие на покрива и съответните сплави, които варират между 17 и 18 инча.

Преминавайки към кабината, Mini казва, че повечето от усилията му са били фокусирани върху три основни секции.

Нов волан Vescin, превключваща лента и 24-сантиметров OLED екран с сензорно/гласово управление.

По-специално OLED екранът е претърпял радикална промяна от стария .Сега показва повечето от основната информация за шофиране в горната половина.Докато долната част показва вторични данни, като климатичен контрол. Можете да мислите за него като за някакъв всезнаещ оракул в мини форма. С помощта на новия селектор „Режим на преживяване“ можете дори да изберете една от седем конфигурации.За да промените околното осветление около интериора.

Други забележителни характеристики на кабината включват панорамен стъклен покрив и рафт за безжично зареждане.Докато хед-ъп дисплей се предлага като допълнителна екстра. Mini ни казва, че максималното товарно пространство вече е 725 литра.

Шефът на Mini Стефани Вурст каза:

„В Mini „Силата на избора“ означава, че в допълнение към изцяло електрическите модели, предлагаме и модели като новия Mini Cooper с бензинов двигател. Автомобилът е идеален за всички онези хора, които искат да карат класическо Mini с три врати. И ценят традиционното представяне и характерния звук на двигател с вътрешно горене.“

Доставките са планирани за тази пролет.Като цените за C започват от 50 хил.лв.Дкато тези, които се интересуват от S, ще трябва да изкупят допълнителни 100 хил.лв.