Луксозният сегмент също иска да си проправи път към преден план

В конкурентния свят на луксозните автомобили Infiniti има тенденция да се губи несправедливо в разбъркването. Казваме „несправедливо“, защото няма какво да не харесваме в неговите превозни средства. Те просто не оставят голяма следа в наши дни. Може би този празничен период ще приключи, тъй като разкри изцяло новия Infiniti QX80 от 2025 г.. Поразителен луксозен SUV, от който не можем да откъснем очи.

Новият пълноразмерен SUV е твърдо нулиране на водещия автомобил за движение на хора на японския автомобилен производител. Първият от голямо обновяване на гамата, което Infiniti нарича своя „продуктов ренесанс“.

Въпреки че запазва някои от характеристиките на напускащия автомобил, новият SUV е с по-остри линии и по-изсечен като цяло екстериор. Всичко казано, изглежда като смесица от стилове на Range Rover и Lexus.

В основата си новият QX80 се задвижва от 3,5-литров туин-турбо V6. Който развива 450 к.с. и 516 lb ft въртящ момент, увеличение и на двете цифри в сравнение с 5,6-литровия V8, който заменя. Мощността се предава или към задните, или към всички колела посредством деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Рамката на новия SUV очевидно е с 57 процента по-твърда и може да бъде оборудвана с въздушно окачване. Както и набор от електронно задействани амортисьори, които Infiniti нарича своето „динамично цифрово окачване“. За да намали неравностите и накланянето на каросерията. Неговото въздушно окачване може допълнително да изглади нещата, както и да увеличи височината на возене с 2,4 инча.

Но може също така да намали цели 2,8 инча, когато е паркиран, за да остави пътниците с лекота.

В рамките на основно ремонтирания интериор има два 14,3-инчови дисплея. Които, наред с други неща, работят в тандем с редица камери, за да осигурят подобрена осведоменост за ситуацията. Неговият „широк изглед отпред“ предоставя на водачите ъглите на видимост. За да виждат около паркираните автомобили или способността да се ориентират по-добре в тесни зони за паркиране. Докато „невидимият изглед от предния капак“ позволява виртуален поглед към терена отпред, подобно на това, което е включено в нов защитник.

Има редица функции за безопасност и луксозни удобства, но тези, които се открояват, започват от втория ред. Сега пътниците отзад могат да се насладят на функциите за отопление и охлаждане на първия ред. Заедно с функциите за масаж. Този ред също е снабден с биометрично охлаждане. Което означава, че автомобилът ще измерва пътниците отзад с инфрачервен сензор в тавана и ще регулира климатичните контроли, за да ги поддържа удобни. Страховито, но готино. 

Третият ред не е толкова луксозен, но също има функция за отопление на седалките.

Има функция „Дневник на пътуването“. Която може да заснема снимки и видеоклипове вътре и извън колата за споделяне в социални медии. QX80 е оборудван с първокласна аудио система от Klipsch. Варираща от система с 12 високоговорителя до комплект с 24 високоговорителя с 1200 вата мощност и 8-инчов субуфер.

Всичко казано, QX80 се предлага в шест степени, като базовият модел със задно задвижване започва от 149 000лв . А Autograph 4WD от най-високо ниво идва от колосалните 198 000 лв. Ще видим Infiniti QX80 лично на тазгодишното международно автомобилно изложение в Ню Йорк, където ще направи своя дебют на живо.