TG се отправя към Тексас, за да провери помело-жълтия GTI на BMP Tuning…

Изминаха четири десетилетия, плюс-минус, откакто собствениците на VW Golf GTI има в Щатите. Ние получихме GTI няколко години след Европа .Започнаха да използват амортисьори Koni, ауспуси Monza с двоен накрайник и комплекти за тяло Kamei.

Без съмнение общността за настройка на Vee Dub се разрасна малко оттогава. Собствениците на Mk8 VW Golf GTI се радват на изобилие от аксесоари.Които правят каталога за следпродажбено обслужване от 80-те години на миналия век да изглежда по-оскъден от менюто на Five Guys. 

Сортирането на набор от болтове е темата на този епизод на American Tuned . Водещият Роб Дам и Отри Маквикър, собственик на BMP Tuning, моден магазин за VW в района на Далас и дистрибутор на части, изследват един Mk8.

Той е тестовият център на магазина за всичко, което се предлага.

Маквикър и неговият екип не са пестили усилия с този разгорещен Golf. В сегашния си вид GTI разполага с пълния каталог Verkline. Включително предни и задни тръбни подрамки, различни рамена и система за въздушно окачване. Ъпгрейдите на двигателя включват стандартни неща като модернизирани тръбопроводи за зареждане, междинен охладител, всмукателна система и бобини и щепсели.

Визуално, GTI е претърпял обширна промяна със сплитери, странични прагове и заден дифузьор. Вниманието към детайлите с болтове се простира до предния капак Seibon и специално изрязаните колела от три части, демонстрирайки комбинацията от производителност и стил, която е дошла, за да определи тази текуща конструкция.

По-важно за нашите цели е, че пътуването на този GTI от склад до кухненска мивка отразява типичен път за ентусиасти. Започвайки с основни модификации като всмукателна тръба, водоизточна тръба и настройка, до по-напреднали промени като окачване и колела. Dahm и McVicker подчертават баланса между подобряване на производителността и поддържане на управляемостта на автомобила.

Това, което отличава този Mk8 VW Golf GTI , не са само подобрените му компоненти, но и философията зад неговата трансформация. Става дума за тестване в реалния свят, преместване на граници и, най-важното, подкрепа на страстна общност, посветена на изкуството на персонализираната настройка.