Най-новият еднократен EV демонстратор на Ford показва колко мръсен – може да бъде неговият EV пикап.

Ford има богата скорошна история на вземането на разумни електрически автомобили и превръщането им в изроди със суперсили. Помните ли SuperVan 4.0 , Mustang Mach-E 1400 , Mustang CobraJet 1400 и F-100 Eluminator? Цялата работа на Ford Performance Demonstrator Program и това е най-новият член на бандата . F-150 Lightning Switchgear.

Ford го нарича F-150 Lightning, силно модифициран.За да „предостави площадка за инженерите да напредват бързо в обучението за бъдещи електрически превозни средства“. Всичко, което трябва да знаете, е, че е тук, че EV камиони, тежащи колкото една малка планета, могат да имат – забавление на пътя също.

Създаден е в сътрудничество с RTR Vehicles на Vaughn Gittin Jr и базиран на F-150 Lightning SuperCrew.Той получава каросерия изцяло от въглеродни влакна, по-широка следа, по-голям ход на окачването. По-добър просвет благодарение на 3-инчови вътрешни амортисьори на Fox и препрофилирани предни и задни брони. Има също независимо окачване с двойни носачи отпред и независимо многораменно окачване отзад с намотки. 

Ако обичате офроуд, може да се появи слюноотделяне.

За да се гарантира, че може да удря големи твърди предмети и да продължи да се движи с камиони, има стоманени скални релси.Предни предпазни плочи и 37-инчови офроуд гуми Nitto Ridge Grappler.Плюс две резервни на борда… за всеки случай. Задвижващият механизъм остава стабилен, така че има двойни двигатели за 4WD, 572 к.с. . И 775 lb ft въртящ момент и батерия от 131 kWh.

Камионът Ford F-150 обаче може да бъде преконфигуриран за по-ориентирана към пътя настройка, намалявайки височините на предната и задната част от 13,5 инча и 11 инча съответно на 7 инча и 5 инча, когато се придържате към асфалта . Гумите също са сменени за предубедени към пътя Nitto на 20-цолови джанти.

Както можете да видите от предоставените от Ford снимки, те вече са пуснали Вон Гитин младши много  свободно в него. Публичният дебют ще бъде на тежкото състезание King of the Hammers, което започва на 25 януари в Джонсън Вали, Калифорния.