Vauxhall спестява много хиляди лири от своя EV кросоувър и не можем да разберем как…

Спрете това, което правите! Vauxhall току-що пусна лимитирана версия на своя електрически кросоувър Mokka . Наречена „Griffin“, която намалява входната цена на гамата с над седем хиляди до 66000 лв. Това е голяма част, която да поставите за новата градинска настилка и навес.

Базиран на облицовката „Design“ на Vauxhall, Griffin носи със себе си черен покрив и тонирани стъкла. Плюс обичайните опции за цветова палитра на Mokka и 17-инчови джанти със сребристо покритие. Междувременно интериорът се възползва от неща като камера за задно виждане и сензори. Без прескачане досега.

Вътре има два седем-инчови дисплея чрез информационно-развлекателната система и цифровите инструментални клъстери. Както и други спретнати елементи като отопляем волан и предни седалки. Отново не е това, което бихте очаквали от специалните ястия на готвача на намалени цени.

Пакетът за безопасност също е щедро подреден от влизането и обединява различни системи като предупреждение за напускане на лентата и разпознаване на пътни знаци. Без съмнение те ще бъдат в еднаква степен успокояващи и досадни.

Що се отнася до задвижването, Griffin запазва електрическия мотор на Mokka със 134 к.с. и използва същата батерия – 50kWh литиево-йонен пакет, който се намира в Corsa Electric и различни други спин-офове на Stellantis – като стандартната кола, което води до приблизително 336 км диапазон.

Това не е точно 400 км, заявени от Mokka Electric Long Range , но все пак бихте поели спестяването, дори ако това означаваше да спрете, за да заредите малко повече, нали?

В тази връзка, спирането на презареждането до 80 процента също трябва да отнеме по-малко от 30 минути: достатъчно време, за да отпиете едно кафе и да решите кои от гномите в градинския център могат да бъдат приютени отново в новия ви вътрешен двор.

Vauxhall казва, че  Mokka Electric Griffin е ограничено издание на автомобила, но не казва колко ограничено. Така че, ако искате да се възползвате от тези спестявания от 16 000 лв, ще трябва да влезете в книгата с поръчки веднага щом се отвори на 17 април. Първоначалните доставки са планирани за някакъв момент през юни.