Градската кола се преражда за електрическата ера и ще бъде евтина. Превъртете се през 2025 г.

Идва ново  Renault Twingo ! Класическият градски автомобил получи нов живот, напълно електрифициран. И ние изобщо нямаме нищо против малко ретро съживяване.

На изключително важно бизнес съобщение („денят на капиталовите пазари“ на Renault Group). Шефът Лука ди Мео нарече новото електрическо Twingo „истинско и умно“ и „сребърен куршум за устойчива мобилност“. Очевидно ще измине 6,2 мили за всеки kWh чрез „най-добрата в класа за ефективност“ батерия.

Ди Мео обясни, че такава ефективност ще бъде постигната отчасти с по-добро термично управление на батерията. Нещо, което VW използва, за да извлече повече обхват от ID.4 и ID.5 напоследък.

Какво друго знаем? 

Тъй като е малък, той ще може да се похвали с по-ниска консумация на суровини, за да го направи.А това спестяване на разходи означава, че Renault ще продаде нещото за по-малко от 40 000лв. достатъчно, за да поддържа притока на навлизащите китайски марки на нокти.

Знаем също, че ще използва много устойчиви материали – пригответе се за фалшива крава – но извън това всичко останало е визуално. Забележете привлекателните фарове с жабешко око, въпреки че подозираме, че зелената боя, използвана за разкриването, е по-скоро символ на екологични интелигентности, отколкото намигване към Кермит.

Ди Мео искаше да посочи колко много познания за EV е натрупало Renault, като е предшественик на електрическите задвижвания с Renault Zoe , който стартира през 2012 г. Това е така, защото новото Twingo ще стои редом с други електрифицирани модели, като Megane E- Tech и Scenic E-Tech , но те ще бъдат разработени и произведени от Ampere, новата отделна марка на Renault.

Новото Twingo ще се произвежда в Европа, което също ще бъде полезно, когато става въпрос за разпоредбите за правила за произход . 

И така, какво мислите?