Точно когато си мислехме, че сме видели всичко, Мерцедес ни изненада със своята невероятна уникална G-класа.

Офроудърът е модифициран, за да включва дизайнерски елементи, вдъхновени от пухеното яке на Moncler. Базираната в Милано къща за луксозен моден дизайн работи с трилъчката по щурия проект за тазгодишната седмица на модата в Лондон. Трудно е да пропуснете огромния цип или отразяващите повърхности, за които се казва, че „подкрепят претенцията за лукс“.

Официално е етикетиран като произведение на изкуството, част от шоуто „The Art of Genius“ на Moncler, но смятаме, че би било по-подходящо за човека на Michelin. Погледнете отвъд лъскавите повърхности и ще разберете, че Project Mondo G е базиран на G-класа с три врати, която Mercedes не продава. Наистина, единствената по рода си машина е по-къса от производствения модел, тъй като е с размери само 4,6 метра (181,1 инча).

Монтирането на тези колела с епични пропорции увеличи общата ширина до внушителните 3,4 метра (почти 134 инча). Единственият по рода си G вече е висок 2,8 метра (около 110 инча) и тежи 2500 килограма (5511 паунда), така че е по-тежък от обикновения модел, въпреки че има по-късо тяло. Mercedes казва, че видимите следи от патина на компактния SUV подчертават гъвкавостта и издръжливостта на автомобила.

Mercedes и Moncler решиха да илюстрират измишльотината в зимен пейзаж, който изглежда като извън този свят. Официалните изображения изглеждат като нещо, което Midjourney или друго базирано на AI приложение би създало и е безопасно да се каже, че Project Mondo G е дори по-странен от миналогодишния WILL.I.AMG. Това беше базирано на AMG GT 4-Door Coupe, но с по-малко врати и лице на G-Class.

Да не забравяме, Mercedes също си сътрудничи с покойния моден дизайнер Virgil Abloh през 2021 г. за Project Maybach. Това беше електрическо офроудър купе с нетрадиционен стил на кутия. Както при предишните проекти, Project Mondo G е само еднократна афера. Германската луксозна марка намеква, че шампанската G-класа ще доведе до допълнителни проекти, разработени съвместно с Moncler.